Hillås ny Jerusalem-direktor

Lars Hillås, blir ny direktor på Swedish Christian Study Centre i Jerusalem som drivs av Bilda. Hillås har haft ett mångårigt intresse för Mellanöstern, och var Bildas Mellanösternstipendiat 2003.

- Jag var i Israel och de palestinska områdena första gången 1998 och blev väldigt intresserad. Den största lockelsen är att regionen är så komplex; det finns så många lager av nutid, politik, religion, etnicitet. Allt detta sammantaget blir en stundtals obegriplig men mycket lockande blandning, säger Hillås i ett pressmeddelande.
Lars Hillås, som tidigare bland annat verkat som journalist och förlagsredaktör lyfter centrets studiereseverksamhet som en spännande utmaning att arbeta med. Ett särskilt intresse har han för pilgrimsvandringar:
- Jag gjorde en vandring i våras tillsammans med två präster i Svenska kyrkan. Tanken var att vi skulle vandra från Nasaret till Jerusalem, men vi fick lov att ta en omväg, för det var ganska stökigt för västerlänningar då när vi var där.
Han lyfter också centrets lokala verksamhet med föreläsningar, konserter, frukostklubbar och seminarier som något positivt, som är viktigt att förvalta vidare.
- Det är sådant jag tycker är väldigt roligt att jobba med. Det gäller att upprätta samma höga nivå som centret har nu. En sak som skulle vara spännande att utforska är möjligheten att göra en filmfestival, gärna i samarbete med Existentiell filmfestival i Falun. Det finns många intressanta filmare i Mellanöstern.
- Jag ser gärna också att att vi samarbetar med Teologiska institutet, Diakonia och andra aktörer som finns på plats. Jag går med glädje in i det samarbete som redan finns och ser gärna att det utvecklas.
Lars Hillås tillträder sin tjänst 1 augusti 2012.

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA

 

Till minne