Vi söker själavårdare för tjänst på Anstalten Norrtälje, Anstalten Österåker, Anstalterna Svartsjö och Färingsö.

Sista ansökningsdag: 2024-06-02

Ledig tjänst som själavårdare i Kriminalvården för dig som är pastor, präst, diakon eller ordensfolk.

Inom svensk kriminalvård finns sammanlagt 180 präster, pastorer, diakoner, ordensfolk och muslimska själavårdare organiserade genom Nämnden för andlig vård (Nav). De har i uppdrag att möta de intagnas behov av personliga samtal, att ordna gudstjänster och samtalsgrupper, möta personal samt i förekommande fall arbeta med besöksgrupper. Verksamheten samordnas genom Sveriges kristna råd.

Vi söker nu medarbetare för tjänst på Anstalten Norrtälje, Anstalten Österåker, Anstalterna Svartsjö och Färingsö. Andlig vård i Kriminalvården är ett samarbete mellan Kriminalvården, Sveriges kristna råd och lokala församlingar.

Vi söker dig som är pastor, präst, diakon eller ordensfolk och är ordinerad, avskild, vigd eller motsvarande, inom den frikyrkliga, katolska eller ortodoxa kyrkofamiljen. För att vara aktuell för tjänsten har du en teologisk utbildning som sträcker sig över minst två år, samt ekumeniska erfarenheter, gärna också interreligiösa. Du ska ha erfarenhet från församlingsarbete och gärna från arbete inom andra samhällsinstitutioner med människor i utsatthet. Du är trygg i din teologiska grundsyn och vill arbeta med praktisk teologi på det lokala planet. Själavårdsfortbildning och erfarenhet av ekumeniska arbetslag är meriterande.

I ditt arbete som Nav-medarbetare ingår du i ett team som ansvarar för verksamheten på anstalten och/eller häktet. Det innefattar i första hand själavård och gudstjänster, men även gruppaktiviteter för intagna, samt möten med Kriminalvårdens personal. Arbetet utförs i arbetslag tillsammans med representanter från Svenska kyrkan, andra samfund och företrädare för andra religioner. En lokal frikyrkoförsamling, ortodox församling, katolska stiftet/församling eller frikyrkoråd kommer att vara din arbetsgivare.

Vi söker medarbetare för tjänst på
– Anstalten Norrtälje,
20t/veckan. Tillträde enligt ök.
– Anstalten Österåker 20t/veckan.Tillträde enligt ök.
Anstalterna Svartsjö & Färingsö, 20t/veckan. Tillträde enligt ök.

Ansökan
Vi tar löpande emot och läser ansökningar.

Sista ansökningsdag är den 2 juni 2024.

Ange din nuvarande samfundstillhörighet i din ansökan samt var och när du är ordinerad/avskild.

Ansökan med personligt brev, CV och löneanspråk skickas till: navtjanst@skr.org.

Skriv ”Nav-medarbetare/namnet på anstalten” i rubriken.

Mer information
För mer information om Andlig vård i Kriminalvården, se SKR:s hemsida.

För mer information om de olika anstalterna och häktena, se Kriminalvårdens hemsida www.kriminalvarden.se

Frågor
Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Susanne Rodmar
Nav-konsulent, susanne.rodmar@skr.org, telefon 08-453 68 11.

Lisa Linderoth
Nav-konsulent, lisa.linderoth@skr.org, telefon 08-453 68 64.

Personuppgifter som lämnas i samband med ansökan kommer att behandlas i enlighet med Sveriges kristna råds integritetspolicy.

 

Till minne