Västerledskyrkan i Enköping söker pastor och församlingsföreståndare

Det här är vi

Västerledskyrkans församling är varm, välkomnande och mångkulturell med nära 200 medlemmar. Kyrkan ligger i en stadsdel i Enköping och samlar människor från både närområdet och Enköping med omnejd. Enköping är en trivsam småstad nära Mälaren med närhet till Västerås, Uppsala och Stockholm. Nu söker vi pastor och församlingsföreståndare.

Vi har ett stort barn- och ungdomsarbete som består av en stor söndagsskola, scouter, en tonårsgrupp samt en grupp för unga vuxna. Arbetet drivs av Equmenia och ett gäng ledare tillsammans med vår diakon. Pastor och diakon bildar ett arbetslag som samarbetar med det löpande arbetet och till exempel konfirmationsarbete och gudstjänster.

En vardagskväll i månaden äter vi mat tillsammans där alla åldrar träffas under enkla former. Det finns också en stor grupp aktiva pensionärer som träffas och umgås på många sätt, allt från bibelstudium till skötsel av kyrkan. I församlingen finns ett rikt musikliv med sång och musik. Till exempel har vi en projektkör och brassbandet Immanuel Brass med elevorkester. Församlingsarbetet och gemenskapen genomsyras av en öppenhet och positiv anda där medverkan, initiativ och idéer uppmuntras.

Vi letar efter dig

Vi har genomfört generationssamtal, där varje åldersgrupp träffats och samtalat om sin längtan i livet och i kyrkan. Några genomgående teman som kom upp var livsnära samtal, öppen kyrka, mångfald, gemenskap, projekt och Gudslängtan. Detta vill vi bygga vidare på.

Då gudstjänsten är en viktig mötesplats vill vi att du värderar predikan och undervisning högt. Vi ser också att du har stort intresse för människor och samtal då ditt arbete till stor del består av möten med människor, både i olika grupper och i själavård.

Vi söker dig, pastor och församlingsföreståndare, som tillsammans med oss och församlingens diakon vill vara med och utveckla vår församling. Tjänsten är på 100% men omfattningen kan diskuteras.

Som sökande har du en pastorsutbildning inom Equmeniakyrkan eller motsvarande och gärna några års arbetslivserfarenhet som pastor.

Ansökan med CV och personligt brev skickas till carina.bigelius@gmail.com
Ansökningar kommer att behandlas löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

 www.vasterledskyrkan.se kan du läsa mer om vår församling.

Har du frågor?

Vänligen kontakta:


Carina Bigelius
carina.bigelius@gmail.com
073-211 55 62

eller

Ordförande
Doris Ström
doris.k.strom@gmail.com
070-310 95 15

 

Till minne