90 namn vill aktualisera Piensoho i kyrkoledarvalet

Niklas Piensoho får stöd i ny namnlista. Foto: Mikael M Johansson

En diger namnlista vill få Equmeniakyrkans kyrkostyrelse att ta upp Niklas Piensoho-tråden i kyrkoledarvalet igen.

Under den stundade kyrkokonferensen i Göteborg ska en ny kyrkoledare väljas efter Lasse Svensson. Två kandidater har presenterats: Karin Wiborn och Joakim Hagerius, båda i dag biträdande kyrkoledare i Equmeniakyrkan.

Inte aktuell vid hearing


En tredje person som funnits med i processen har inte velat framträda av respekt för det sammanhang personen nu befinner sig i och blev därför heller inte aktuell för den offentliga hearing som nyligen gjordes med Karin Wiborn och Joakim Hagerius. 
Flera församlingar har velat se Niklas Piensoho, i dag föreståndare i Filadelfiakyrkan Stockholm, som kyrkans nästa kyrkoledare.
– Vi är många som tror att Niklas Piensoho har den förmågan, de gåvor och erfarenheter som vår kyrka behöver, säger David Hjelmqvist, pastor i Equmeniakyrkan Hovslätt.

Piensoho har starkt stöd


Det var han som tidigare tog initiativ till den debattartikel i Sändaren, som undertecknades av ett fyrtiotal personer, där man uttryckte sin önskan att se Niklas Piensoho som ny kyrkoledare.  
– Vår kyrka står inför stora utmaningar och vi tror att det är dags för något nytt. För oss är Niklas en tydlig andlig ledare, som med både stor ödmjukhet och skärpa kan peka i en tydlig riktning mot Jesus som kyrkans kärna och stjärna. Han är också tydlig med att stötta unga ledare och involvera dem i församling och mission och arbetar för förnyelse.

Klev inte av, bara inte fram


David Hjelmqvist framhåller också Niklas Piensohos starka internationella engagemang och hans mod att ta upp kontroversiella och svåra frågor.
–  Vi som undertecknat debattinlägget tror att Niklas Piensoho är rätt person att leda vår kyrka, säger David Hjelmqvist.
Kyrkostyrelsen ska lägga fram ett förslag till kyrkokonferensen, vilket man ännu inte har gjort.
 – Av de tre kandidater som kyrkostyrelsen önskade lägga fram tidigare i vår valde en person att inte kliva fram – inte att kliva av. Vi skulle gärna se att kyrkostyrelsen vågade tänka lite utanför boxen och föreslå den tredje kandidaten som ny kyrkoledare, säger David Hjelmqvist.

Lyssna på samtalet mellan Robert Tjernberg och Niklas Piensoho från tidigare i år här:
 

Christina Larsson

1 Kommentar

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Elsa Björk
Om dessa pastorer tycker Filadelfiakyrkans pastor Niklas Piensoho är så bra, varför går man inte över till Pingstkyrkan? Det är nog fler än jag som tycker att han inte delar Equmeniakyrkans synsätt. Nu är det dax för en kvinnlig kyrkoledare. Karin Wiborn skulle bli en bra kyrkoledare.