Bönemöten för allt argare tyska bönder

Bönder blockerar tyska vägar. Foto: Commons

Tyskland skakas av ett gigantiskt bondeuppror mot sämre villkor. Nu ansluter kristna i solidaritet med farmarna.

Tiotusentals bönder i Tyskland har blockerat vägar över hela landet, som ett led i att man vill protestera mot regeringens politik. Som de anser skadlig för deras framtid.

"Inga bönder, ingen framtid" var en av skyltarna som satts upp på en av traktorerna som deltog i protesten, skriver nätsajten Evangelical focus.

Motorvägar spärras av

som ockuperade gator i stora städer och viktiga motorvägar över hela landet.

Enligt dem rapporterade tyska Deutsche Welle om "kaos" i många regioner och konfrontationer med polis i samband med att viktiga gator i städerna och även flera motorvägar spärrades av bönder.

Bakgrunden är att tyska regeringen velat skära ner på subventioner för bland annat diesel för bönderna. Något man säger sig vilja göra av klimartskäl.

Oro för arbetslöshet

Men bönder i Tyskland är rädda att de försämrade villkoren leder till svag lönsamhet och på sikt arbetslöshet i jordbrukssektorn.

Kristna sammanslutningar har arrangerat böneträffar för bönderna och för ett fredligt scenario vid protesterna, rapporterar Evangelical focus.

Markus Ehrmann är en av de som deltog, både på bönemöte och demonstration:

"Känns som att jag jobbar för staten"

-Även om jag är en självständig bonde, har jag ibland känslan av att jag är en anställd av staten, berättade han för tyska sajten IDEA.

Den tyska protesten ses också som en parallellreaktion med den tidigare nederländska bondeprotesten som rönte stor internationell uppmärksamhet. Även då lyftes kopplingen att lantbrukare ofta har en starkare relation till sin tro än andra.

 

Taggar:

Tyskland
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne