Nyhet

Lill-Babs död – blev 80 år gammal

Den svenska sångerskan Barbro ”Lill-Babs” Svensson är död. ”Vår älskade mamma, syster, mormor, gammelmormor, faster och moster har nu somnat in lugnt och stilla efter en kort tids sjukdom” skriver hennes dotter Kristin Kaspersen på Instagram.

För några dagar sedan drabbades Lill-Babs av hjärtsvikt och lades in på sjukhus. I kombination med en elakartad cancer blev det för mycket.

”En kombination som blev för tuff för vår så annars envisa och starka mamma. Familjen har varit runt mamma varje dag sedan hon kom till sjukhuset och hon somnade in lugnt och stilla idag på förmiddagen”, skriver hon på tisdagen, och meddelar att familjen befinner sig i sorg.

Lill-Babs var en av de mest folkkära i Sverige. Hon har varit artist i mer än 60 år och har genomfört mer än 10 000 konserter.

Sitt stora genombrott fick Lill-Babs när hon sjöng in Stikkan Anderssons ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran” 1959 och ”En tuff brud i lyxförpackning” från 1961.

Sveriges Radio påminner om att hon under 60-talet skrev autografer åt ett då okänt band som kallades The Beatles, den nystartade gruppen Abba utgjorde bakgrundskören på en av hennes konserter på Gröna Lund och att hennes fanclub Splorr fick läggas ner på grund av för stort intresse.

Att hon var så älskad beror säkert på att hon alltid var trogen sin hembygd, Järvsö, att familjen var väldigt viktig för henne och att hon verkade vara en genuint snäll människa, som också var engagerad i välgörenhet.

I tio års tid har hon varit dragplåster på Ankarstiftelsens välgörenhetskonserter.

- Tack vare henne har 7 000 barn i fattiga länder kunnat få gå i skola, säger Ankarstiftelsens grundare Börje Erdman till tidningen Dagen.

Annika Ahlefelt

 

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar