Kyrka kan bli gruppboende

Viakyrkan

Viakyrkan i Nynäshamn kan komma att bli gruppboende. Foto: Equmeniakyrkan.

En lämnad kyrkolokal kan bli ett gruppboende. Det kan bli resultatet när Equmeniakyrkan gör en fastighetssatsning.

 

Det är Equmeniakyrkans fastighetsbolag Derbo som inleder ett samarbete med fastighetsbolaget Sehlhall. Målet med samverkan är att utnyttja kyrkolokaler på nya sätt. Om en församling lägger ner kanske lokalerna istället kan bli gruppboenden eller andra typer av omsorgsfastigheter.

– Detta är verkligen ett unikt samarbete där två relativt sett olika aktörer krokar arm för att svara upp mot ett akut samhällsbehov. Tanken är att vi tillsammans identifierar aktuella projekt som Sehlhall sedan utvecklar i samråd med Equmeniakyrkan. Långsiktigt skall dessa omsorgsfastigheter ägas och förvaltas av det gemensamt ägda bolaget, säger Dan T. Sehlberg, vd för Sehlhall, i ett uttalande.

Viakyrkan i Nynäshamn

Den första fastigheten som kan få ett nytt syfte är Viakyrkan i Nynäshamn. Församlingen lade nyligen ner sin verksamhet och överlät lokalen till samfundet.

- Istället för att bara sälja den så vill vi pröva om det går att göra om till gruppboende, säger George Olvik, som är kommunikationschef på Equmeniakyrkan.

Sehlhall kommer att utreda om det finns förutsättningar att starta ett gruppboende. Om det finns det så säljs fastigheten till ett bolag som ägs gemensamt av Sehlhall och Derbo.

Jonatan Sverker

1 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Susanna Dahlström
Vadå istället för att sälja? Equmeniakyrkans fastighetsbolag säljer så otroligt många av de äldre samfundens fastigheter. Helt galet är det!! Och inte en krona redovisas inom samfundet.

 

Till minne