Nyhet

Equmeniascout invigs under Trampolin

I eftermiddag blir det officiell invigning av Equmeniascout under det pågående riksscoutlägret Trampolin. 3800 scouter och ledare är nu samlade i Loo, utanför Alingsås.

 

Trampolin samlar Equmeniascouter från hela landet. Några internationella gäster från bland annat Kongo Brazzaville och Equador finns också på plats.

-          Hittills har allt gått som planerat och vi är glada över det fina vädret, rapporterar pressansvariga Lovisa Sundemo.

Idag blir det en festdag som avviker något från det fasta programmet under lägret som pågår 1-9 augusti. Den officiella invigningen, där Equmenias ordförande Ida Hennerdal och generalsekreterare Patric Forsling medverkar, kan följas på lägrets webbsida. Efter invigningen bjuder patrullerna in varandra till lunch och middag och dagen till ära serveras goda efterrätter.

För att skapa mer närhet och ge scouterna en chans att lära känna varandra i detta jätteläger har lägerområdet delats in i tre socknar som var och en består av sex byar med 150-200 deltagare i varje.  Förmiddagen ägnas åt program i den egna patrullen och på eftermiddagen kan scouterna välja mellan olika aktiviteter. På kvällarna är det två lägerbål, både på stora scenen och i den egna socknen.

-          Varje kväll har vi fem olika gudstjänster med olika teman: lovsång, gospel, taize, undervisning och ljusspår, berättar Lovisa Sundemo.

Hon uppskattar att mellan 300-400 ledare och funktionärer deltar i lägret, eller delar av det.

  • 0 Kommentarer

  • Lägg till ny kommentar