Anyuru och Goldman på Pilgrims höstmöte

Författen Johannes Anyuru, (aktuell med en ny roman, Ixelles) är en av de medverkande på Pilgrims höstmöte. Foto: Claudio Bresciani/TT

Pilgrims höstmöte hålls även detta år i Equmeniakyrkan i Linköping. Denna gång medverkar bland andra författaren Johannes Anyuru.

Tidskriften Pilgrims höstmöte förknippas med slottet Bjärka-Säby, men flyttade förra året in i Linköping där samlingarna hölls i Domkyrkan och i Equmeniakyrkan. Detta år blir det ett liknande upplägg.

– Vi tycker det var ett bra samarbete förra året, så vi fortsätter gärna, säger Marcus Lind, som är föreståndare i Equmeniakyrkan.

Föranmälningarna pekar på att det i år kan bli rekordmånga deltagare i höstmötet, då pandemin är över och Domkyrkan och Equmeniakyrkan rymmer fler än slottet.

– Våra lokaler är byggda för konferenser, och därför är det en glädje när vår kyrka fylls med konferenser som har med vår tro att göra, säger Marcus Lind.

Förra året deltog delar av ­församlingen i höstmötet, för många är höstmötet en ny bekantskap.

Tre olika spår

Höstmötet har denna gång temat ”Saliga ovisshet – den oväntade nåden”. Som vanligt kan den som deltar mellan tre olika spår, denna gång har de teman fredsskapande, miljö och den barnsliga relationen till Gud.

Talar gör bland andra Sofia Camnerin, KG Hammar och ­Liselotte J Andersson. Som vanligt deltar kulturpersonlig­heter, denna gång författarna Anita Goldman och Johannes Anyuru.

– Det är första gången en praktiserande muslim medverkar, ­Johannes Anyuru. Annars är det som vanligt en stor ekumenisk prägel på programmet, säger Marcus Lind.

Höstmötet inleds nu på fredag den 28 oktober.

Jonatan Sverker

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne