Så fungerar e-tidningen

Som prenumerant på Sändaren har du förutom papperstidningen även tillgång till hela tidningen som e-tidning i dator, läsplatta eller mobilen.

OBS! Vi har nu i mitten av november 2019 bytt till en ny version av e-tidningen. Du som tidigare använt den gamla e-tidningen loggar in med samma inloggning som tidigare.

Iphone: Du som använder Ios behöver uppdatera Sändaren-appen i mobilen eller läsplattan. Den nya versionen av appen ersätter då den gamla automatiskt.

Android:  Du som använder Android kommer behöva avinstallera den gamla Sändaren-appen och hämta hem en ny version via Google Play.

Den nya Android-appen kan du ladda ner här.

 

Här kan du läsa mer om hur du använder e-tidningen


 

Så här skapar du ett Sändaren-konto

Sändaren finns som e-tidning för dator och app för läsplatta och mobil (Ios och Android). För att kunna läsa Sändaren som e-tidning behöver du vara prenumerant och ha skaffat ett Sändaren-konto.

Följ dessa enkla steg:

1. Gå till https://etidning.sandaren.se

 

2. Klicka på något av Sändaren-omslagen på sidan, eller på logga in längst upp till höger på sidan. Du får då upp Sändaren LOGGA IN.

3. Klicka på länken Jag vill registrera ny användare, längst ned.

4. Ange epostadress eller mobilnummer. Klicka på Skicka engångskod.


5. Fyll i engångskoden du fått och klicka på FORTSÄTT.


6. Fyll nu i ditt prenumerationsnummer. (Det hittar du på din faktura eller tryckt på framsidan av din tidning). Fyll i Postnummer,utan mellanslag. Klicka på FORTSÄTT.

7. Prenumerationssystemet försöker nu hitta dina uppgifter. Om uppgifterna stämmer väljer du nu ett lösenord. ( Om fel uppgifter visas, eller om prenumerationssystemet  inte hittar dig, kontakta kundservice, se nedan.)

Klicka i rutan när du läst och accepterat användarvillkoren. Klicka på LOGGA IN

Nu flyttas du tillbaka till sidan med Sändaromslagen. Klicka på ett av omslagen igen. Nu ska tidningen du valt öppnas i ett nytt fönster.

OBS! Spara dina inloggningsuppgifter. Du kan använda samma inloggning för att även logga in i appversionen av Sändaren.

 

Så här läser du e-tidningen i datorn

Inuti själva tidningen finns det olika alternativ för att navigera: Klicka på pilarna till vänster eller höger för att bläddra en sida i taget.

Om du klickar på en enstaka får du artikel i läsläge. Du kan då välja typsnitt och storlek på texten.

Här kan du läsa mer om hur du använder e-tidningen

 

Kundservice

Om du har frågor rörande användaruppgifter som till exempel kundnummer kontakta kundservice:

prenumeration@sandaren.se

Telefon: 08-462 28 50