Så fungerar e-tidningen

Som prenumerant på Sändaren har du förutom papperstidningen även tillgång till hela tidningen som e-tidning i dator, läsplatta eller mobilen.

Sändaren finns som e-tidning för dator och app för läsplatta och mobil (Ios och Android). För att kunna läsa Sändaren som e-tidning behöver du vara prenumerant och ha skaffat ett Sändaren-konto.

 

Så här skapar du ett Sändaren-konto

Följ dessa enkla steg:

1. Gå till www.sandaren.se/etidning   (OBS! Använd inte webbläsaren Safari)

 

2. Klicka på något av Sändaren-omslagen på sidan. Du får då upp Sändaren LOGGA IN.

3. Klicka på länken Jag vill registrera ny användare, längst ned.

4. Ange epostadress eller mobilnummer. Klicka på Skicka engångskod.


5. Fyll i engångskoden du fått och klicka på FORTSÄTT.


6. Fyll nu i ditt prenumerationsnummer. (Det hittar du på din faktura eller tryckt på framsidan av din tidning). Fyll i Postnummer,utan mellanslag. Klicka på FORTSÄTT.

7. Prenumerationssystemet försöker nu hitta dina uppgifter. Om uppgifterna stämmer väljer du nu ett lösenord. ( Om fel uppgifter visas, eller om prenumerationssystemet  inte hittar dig, kontakte kundservice, se nedan.)
Klicka i rutan när du läst och accepterat användarvillkoren. Klicka på LOGGA IN

Nu flyttas du tillbaka till sidan med Sändaromslagen. Klicka på ett av omslagen igen. Nu ska tidningen du valt öppnas i ett nytt fönster.

OBS! Spara dina inloggningsuppgifter. Du kan använda samma inloggning för att även logga in i appversionen av Sändaren.

 

Så här läser du e-tidningen i datorn

Inuti själva tidningen finns det olika alternativ för att navigera: Klicka på pilarna till vänster eller höger för att bläddra en sida i taget.

Du kan även klicka PÅ själva tidningen för att få upp ytterligare alternativ. En rullningslist som ligger längst ned kan du använda för att hoppa längre fram i tidningen snabbare.

För att enklare kunna läsa kan du dubbelklicka på tidningssidan. Du får då upp sidan i större förstoring. Om du klickar och drar med musen kan du naviegera runt på sidan. Om du sedan dubbelklickar igen zoomar du ut från sidan.

Kundservice

Om du har frågor rörande användaruppgifter som till exempel kundnummer kontakta kundservice:

prenumeration@sandaren.se

Telefon: 08-462 28 50

Om du har några tekniska frågor om appen kontakta:
support@paperton.com