Församlingsliv

Hönökonferensen blir av - digitalt

Anders Marklund ser framåt, trots ändrade konferensplaner. Foto: Olof Hansson

Hönökonferensen blir av - men i digital form.

- Jag tycker det här känns som en spännande lösning, säger Anders Marklund, pastor i Hönö Missionskyrka.

Evangeliska frikyrkans klassiska Torp-konferens, och pingstvännernas Nyhemsvecka är redan inställda i kölvattnet av Coronapandemin. Nyhemsveckan har dock initierat att konferensen kommer hållas i annorlunda form.

De flesta hade nog väntat sig att även klassiska Hönökonferensen, arrangerad av Hönö Missionskyrka, skulle ställas in. Men den 76:e årgången av konferensen i Göteborgs skärgård blir av. Om än på lite annat sätt.

- Vi kommer att köra den helt digital. Tanken är att vi spelar in mötena så tätt som möjligt i tid med Hönöveckan och sedan förbereder för att kunna dela ut ett ”konferenspaket” att ta del av från Hönökonferensens hemsida varje dag i vecka 28, berättar Anders Marklund.

Det innebär av naturliga skäl att det ofta digra programutbudet kommer att krympas ned avsevärt, och fokus blir på undervisningsdelarna.

Det karakteristiska tältet kommer inte heller att ställas upp. Inspelningarna kommer istället att göras i studiomiljö och formaten blir webb och podd.

- Det här känns efter förutsättningarna intressant, och säkert något vi kommer att lära oss mycket av, funderar han.

Någon enstaka ”liveaktivitet” är fortfarande också uppe för diskussion.

- Exakt hur det ska läggas upp är inte fullständigt klart. Kanske kommer vi anordna någon form av aktivitet för de som ändå är på Hönö, men det blir ju inga kafékvällar eller jymping, konstaterar Marklund som trots att han behöver ge det dystra beskedet är optimistisk.

Förutsättningarna att lyckas är ovanligt goda för att vara en församling som Hönö Missionskyrka. Profesionell utrustning finns sedan många år och i medlemsregistret finns allt från SVT-personal till kunniga ljud-och ljustekniker.

- En oerhörd lyx också när vi sänt de vanliga gudstjänsterna via webb de senaste veckorna. Jag tror det här kan bli bra även om det inte blir som vanligt, menar Marklund.

I ett utskick från konferensledningen berättas att temat ”Med hela livet” plötsligt kanske blev mer aktuellt än någonsin, och där efterfrågas också stöd såväl genom bön som ekonomiskt för att ro konceptet i land.

Färdigbokade talare har sedan tidigare har varit Mikael Tellbe, Åsa Molin, Lisa Fredlund, Anton Ahlmark, Marcus Olsson, Katrina Simonsson och Fredrik Lignell. Programmet kan komma att ändras lite och konferensledningen går nu in i en process där ett uppdaterat program ska sättas.

Finns det några ämnen som kommer ta särskild plats i år?

- Det är sådant som diskuteras. Men bland annat upplever vi att frågor som psykisk ohälsa är väldigt aktuellt.

Hönökonferensen hålls i år, digtitalt, mellan 4-12 juli.

 

Fakta: Hönökonferensen

Hönökonferensen är en av de Equmenia-anstrukna konferenser under året som samlar flest besökare. I år hålls den för 76:e året i följd, arrangerad av Hönö Missionskyrka.

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Församlingsliv

Läs vidare