Vetekornsdagarna är tillbaka

Vetekornsdagarna ett tidigare år

Nu är det dags för Vetekornsdagarna i Immanuelskyrkan igen.

Nytt för i år är att det både går att delta live, eller via länk.

Pandemin lyckades inte bromsa in ambitionen hos satsningen med Vetekornsdagar i Immanuelskyrkan.

Dagarna, som hållits sedan 2018, har blivit ett givet inslag för många vad gäller goda diskussioner och sådda frön i gränslandet där tro och samhälle möts. Där teologi möter dagens problemställningar. 

Och även i år är gästlistan riktigt stark med namn som Sändarens förre ledarskribent Sune Fahlgren, tillika doktor i teologi, pastor med mera. Doktorskollegan och prästen Petra Carlsson är ett annat tungt namn från EHS. Roland Spjuth är akademiens nästa starka namn, även om denna teologie doktor och förfarttare råkar vara verksam vid ALT istället. 

Många av de andra gästerna har däremot hämtats från andra delar av samhället. 

Som Bitte Bråstad till exempel, chefsjurist på Folkhälsomyndigheten. Eller Nivette Dawod, reporter och utrikeskorrespondent. Johan von Schreeb är visserligen professor men inte i teologi utan i det kanske mer dramatiska global katastrofmedicin. 

Att det kommer bli intressanta föredrag och samtal kan få tveka på. 

Här är hela programmet:

Kornet faller

Fredag 22 oktober 18.00–ca 21.30 (livesändningen startar 18.30)

På fredagskvällen, då temat är ”Kornet faller”, kommer vi att fråga oss hur det är att söka sanningen i en pandemi. Då får vi lyssna till Bitte Bråstad, chefsjurist på folkhälsomyndigheten, Johan von Schreeb, läkare, och Nivette Dawod som samtalar om hur det är att söka sanningen i en så speciell tid när så mycket är osäkert. Under fredagskvällen firar vi också Vetekornsgudstjänst med nattvard. Under gudstjänsten medverkar Sabina Lilja, pianist; Jonas Sjöblom, percussion och flöjt; Emil Eriksson, basist; Lars-Göran Olsson, textgestaltning.

Kornet vilar

Lördag 23 oktober 10.00-12.30 (livesändningen startar 10.30)
Lunch intas på valfri restaurang i närheten.

På lördagsförmiddag är temat ”Kornet vilar” och då undersöker vi att söka sanningen i tron. Vi lyssnar till teologerna Petra Carlsson och Roland Spjuth. Vi lyssnar till orgelmusik framförd Björn Gäfvert och ser bilder tagna av Marco Helles.

Kornet gror

Lördag 24 oktober 14.00-16.00

På eftermiddagen på lördagen då temat är ”Kornet gror” talar vi om att söka sanningen i den kristna församlingens liv och vi får inspiration om internationellt arbete genom att lyssna till Carrie Ballinger från Jerusalem och Sune Fahlgren som berättar om församlingens diakonala engagemang. Vi får också lyssna till olika musiksstycken. Vi får också lyssna till musik framförd av Agnes Grahn.

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.