Spanskläraren skrev bok om Jesu återkomst - nu sparkas han

Boken som blev början till slutet för Markus Green på Ribbaskolan. Foto: Semnos/Jönköpings kommun/Twitter

Spanskläraren Markus Green skrev en bok om Jesu återkomst.

Efter att ha bjudit in till releasefest via skolans kanaler måste han nu lämna Ribbaskolan i Gränna. 

- Jag tror det handlar om att man har svårt med kristna böcker, säger Green till P4 Jönköping. 

Läraren Markus Green har tidigare arbetat som missionär i bland annat Syd-Amerika men har sedan i somras varit anställd för att undervisa i spanska på Ribbaskolan i Gränna. 

Men i samband med att han skrivit en bok om den yttersta tiden och Jesu återkomst, Nyckeln till Uppenbarelseboken, har han nu fått beskedet att han kan packa sin skolväska och gå hem igen.

- Det handlar om åsiktskontroll och att man har svårt med kristna böcker, säger Green som nu bestämt sig för att inleda en process mot sin arbetsgivare för att få upprättelse. 

Enligt skolan handlar det dock inte om bokens innehåll, utan att Green använde sig av skolans interna kanaler för att bjuda in till releasefasten, uppger Sveriges Radio Jönköping. 

- Enligt rektorn säger han att det handlar om att man använt skolans kanaler för kommersiellt innehåll, berättar reportern Simon Isaksson i inslaget.

Green medger visserligen att han använt sig av skolans plattformar, men bara på grund av det stora intresset från elever och lärare.

- Man är kanske inte så van att en lärare är författare, så intresset växte bland elever att komma på releasen och eftersom det inte var så lång tid kvar såg jag skolans interna kanaler som en möjlig väg. Men det var bara till mina elever och några lärarkollegor och inte till hela skolan, förklarar Green.

Varken skolans rektor eller HR-chef ställer upp på en direktintervju med SR Jönköping men de ska ha framfört att Greens användande av skolans kanaler bara är en av flera saker som ligger till grund för bedömningen att entlediga spanskläraren. 

- Det har jag inga kommentarer till, utan det får du ta med dem, svarar Green.

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice