Sändaren når nu över 30 000 läsare

Varje vecka läser 32 000 personer Sändaren, vilket är ett nytt rekord för tidningen sedan Orvesto började mäta räckvidden.

- Det är ett fantastiskt kvitto på att tidningen uppfattas som viktig och relevant, säger chefredaktör Robert Tjernberg.

I senaste rapporten från Orvesto, som årligen mäter svenska tidningars räckvidd, går Sändaren för första gången sedan 2017 över 30 000 läsare.

- Sändaren anslöt sig till Orvestomätningarna 2017 och sedan dess har vi kämpat hårt för att ta oss över det för oss magiska 30 000-strecket, konstaterar Robert Tjernberg.

Flera gånger har läsarantalet landat på 29000, men de senaste siffrorna visar nu ett trendbrott där Sändaren når hela 32 000 läsare i veckan.

- Jag känner en stor glädje över siffrorna. Inte minst för att de visar på att vi träffar rätt i vår journalistik och skapar ett intresse kring tidningen som ökar och inte tvärtom. Det ger oss vind i ryggen för att våga drömma större och sikta ännu högre, säger Tjernberg.

Han konstaterar dock att det inte är samma sak som att prenumerantstocken ökar. Därmed inte heller intäkterna.

- På sikt är vår överlevnad helt beroende av att fler prenumererar på tidningen. I dagsläget vet vi att folk läser oss men ma ngör det kanske till stor del i kyrkan eller hemma hos föräldrar eller kompisar. Vi hoppas ju att läsandet också ska locka till att man vill ta en prenumeration vilket i nuläget är det enda sättet att stötta vår fortlevnad.

Till skillnad från många andra tidningar är Sändarens hemsida fortfarande öppen för gratis läsning, men det går däremot att välja en enbart digital E-tidninsgprenumeration.

- Allt som står i tidningen kommer inte ut på webben och vi hoppas att de relativt många besökare vi har på hemsidan ser fördelarna med att också ta en prenumeration. Inte minst för att det ger oss möjligheten att fortsätta sprida gratismaterial för att nå utanför "kyrkboxen" och lyfta frågor som få eller inga andra tidningar gör, säger Robert Tjernberg.

När spränger ni 40 000-gränsen?

- Nu tror jag vi ska sikta och skynda lite långsamt men ser man tillbaka till några år sedan har vi faktiskt lyckats öka med runt 10 000 läsare sett till senaste rapporten så inget är omöjligt. Men med ett realistiskt synsätt så är det första målet att etablera oss över 30 000-strecket i Orevstomätningen samtidigt som vi ökar prenumerationsstocken.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.