Tro och förnuft i nytt poddsamarbete med Sändaren

Peter Berntsson, Christoffer Skogholt och Erik Åkerlund som gör podden Tro & Förnuft. Foto: Marcus Gustafsson

Sändaren och podden Tro & Förnuft i nytt samarbete. Tanken är att kunna samverka kring ämnen och ge mervärde till både läsare och lyssnare.

Från och med avsnitt 28 inleds ett samarbete mellan Sändaren och podden Tro & Förnuft – en av de mer välkända poddarna kring samhälle, filosofi och livsfrågor från en kristen ståndpunkt.

Tanken är att kunna samverka genom ett fördjupande av ämnen som tas upp i Sändaren men också att poddens ämnen ska kunna ge uppslag för vidareutveckling i tidningen.

Podden drivs av prästen Peter Berntsson, Erik Åkerlund lektor i filosofi vid Newmaninstitutet i Uppsala, och Christoffer Skogholt, doktorand i religionsfilosofi.

– Vi vände oss till Sändaren för att vi tror att vi har ungefär samma grundinställning i fråga om att den kristna tron tåls att prövas och har en öppenhet om det filosofiska samtalet kring tro, menar de.

Podden kommer finnas lättillgänglig för Sändarens läsare via sandaren.se, och chefredaktör Robert Tjernberg hoppas på att samarbetet ska ge mervärde till tidningens övriga innehåll.

– Vi har jobbat hårt med att utveckla tidningen digitalt de senaste åren och länge sneglat på vad det går att göra kring poddformatet. Tro & förnuft blir en perfekt samarbetspartner för oss i att utveckla vårt sätt att erbjuda innehåll och det känns väldigt spännande att se vad som kommer ut av detta, konstaterar han.

Redan under veckan finns det senaste avsnittet ute via Sändarens hemsida, där poddtrion dyker ner i ämnen som Knutbydebatten och vad som kännetecknar en vuxen tro bortom fundamentalism och relativism.

– Det känns väldigt kul att göra detta med Sändaren, menar Christoffer Skogholt.

Podden har i dagsläget cirlka 2000 lyssnare per avsnitt och förutom att själva stå för snacket bjuds ibland spännande gäster in. I arkivet finns bland annat möten med Jonna Bornemark om mätbarhetssamhället och Åsa Wikforrs om alternativa fakta att ta del av.

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne