Nyhet 2

Sven Ohm har avlidit

Sven Ohm, som var en av Svenska Baptistsamfundets förgrundsgestalter, är död. Han avled efter en fallolycka 13 augusti och minns nu av många som en mycket engagerad och varm person med ett stort hjärta.

 
Sven Ohm levde nästan hela sitt liv i centrala tjänster i Svenska Baptistsamfundet, både som pastor i flera församlingar, som förbundssekreterare i ungdomsförbundet och under nästan 25 år som internationell sekreterare.
- Sven har betytt oerhört mycket för vårt samfund, framför allt när det gäller missionsarbetet. Under hans tid växte arbetet med fler nya missionsländer, och han lyckades inspirera lokala församlingar att ta ansvar för arbetet, säger Sören Carlsvärd, pastorskollega och tidigare missionsföreståndare i Baptistsamfundet.
Sven Ohm ordinerades till pastor 1951. Han studerade vid teologiska seminariet i Rüschlikon, Schweiz och promoverades till Doctor of Divinity både vid Central Baptist Theological Seminary i Kansas City och vid Dallas Baptist University.
- Sven var en språkbegåvning och talade flera språk. Han blev en stor gestalt även för de europeiska baptisterna och i Världsbaptistalliansen. Helt nyligen gjorde han en resa till Kina, berättar Sören Carlsvärd.
Han beskriver Sven Ohm som om mångkunnig förebild som även var politiskt engagerad och aktiv i socialt arbete. Han var en duktig skribent och förekom ofta i Sändarens spalter.
Sven Ohm avled efter en fallolycka under en semesterresa i Sydsverige där han gästade släkten. Under en promenad föll han och skadade huvudet så olyckligt att hans liv inte gick att rädda. Sven Ohm blev 85 år.
CHRISTINA LARSSON

Christina Larsson

christina.larsson@sandaren.se
2 Kommentarer
Else-Britt Karlsson
Det ska väl stå att det var en semesterresa, inte semesterolycka.
Per Erik Lund

Ändrat nu!