Sändaren önskar alla läsare en välsignad jul och ett gott nytt år

Sändarens redaktion

Fr v: Marcus Gustafsson, fotograf, Pelle Lund, nyhetsredaktör, Lotta Petersson, produktionschef, ­Camilla Andersson, redigerare, Jonatan Sverker, reporter, Jonas Ringdahl, webbansvarig, Robert Tjernberg, chefredaktör och Mikael M Johansson, fotograf. Foto: Mikael M Johansson

Vi går från ett år med fantastiskt många fina tidningsminnen, mot ett år som kan bli det mest utmanande någonsin. Men tack vare er läsare känner vi en stor tillförsikt om framtiden!

Två gånger har vi hamnat i branschtidningen Dagens Media under året. Den första handlade om att Sändaren ökat mest i räckvidd av alla svenska tidningar! En nyhet klart värd att fira med tårta.

Upplageökningar

De senaste åren har det vid flera tillfällen hänt att vi kunnat fira räckvidds- och upplageökningar. Vi har sett hur intresset för och läsandet av Sändaren stadigt ökat. Ett fantastiskt kvitto på att en hel del av det vår lilla redaktion och våra frilansare gör, faller i god jord.
Särskilt det digitala läsandet har ökat dramatiskt och vi ser att fler och fler hittar nya sätt att läsa oss. På webben ökar vi mångdubbelt. Nu har vi också över 2 000 prenumeranter på veckobrevet som går ut en gång i veckan.
Sedan i våras finns också podden Sänd samtalet, där undertecknad möter spännande människor för samtal om aktuella och intressanta ämnen. De som har upptäckt den har kanske också noterat att jag varannan vecka pratar med Alphas Carl-Henric Jaktlund om lite mer breda frågeställningar.

Möta människor

Över 7 000 lyssnare har nu hittat till någon av våra 30 första avsnitt – så har du inte lyssnat än finns det en del att välja bland vid det här laget.
Men jag det allra roligast är när vi ute på plats i församlings-Sverige får möta människorna bakom siffrorna. Får tips, uppslag, idéer, feedback eller bara ett fint möte någonstans.
Det är kärnan av att vara Sändaren. En tidning som är mer än bara text. En tidning som skapas inte bara av oss utan också på många sätt i samklang med er som läser. Det finns ett hjärta och en själ i tidningen som gör att jag tror på en fortsatt god framtid – även när en del omständigheter är mörka.
Andra gången vi hamnade i Dagens Media var nämligen när vi i målades ut som en av de potentiellt stora förlorarna i förhållande till det nya mediestödet.

Fokus på lokaltidningar

Mediestödet som ska börja ­sökas efter nyår har fokus på lokaltidningar. Bransch- eller nischtidningar har tydligt hamnat efter i prio.
Hur det än blir för Sändaren kommer vi vara i ännu större behov av att skapa tidningen tillsammans med er som läser.
Om du tycker du det är viktigt att Sändaren finns som en kyrk- och samfundsnära tidning med våra bevakningsområden, hoppas jag att du vill stanna upp lite över kommande rader.
Om du inte själv prenumererar, men ofta läser, överväg om det är dags att kanske börja! Eller varför inte ge bort tidningen till en vän. Kan det vara en perfekt julgåva?
På sandaren.se finns flera sätt att prenumerera, antingen med papper i brevlådan eller utan. En talong att klippa ut och skicka in finns också på sidan 3.

Framtiden är ljus

Eftersom stödet visserligen gäller från januari, men retroaktivt beslutas senare i vår blir det en oviss tid fram till dess. Men så länge både vi som jobbar med Sändaren och ni som läser tror på framtiden – är jag säker på att den är ljus!
Nu hoppas vi, som synes på bilden, att vi alla får snö lagom till jul - men allra mest att den får vara riktigt god för er alla!

Taggar:

Jul
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne