Ännu ett blodigt dåd mot Egyptens kristna

Minst fem personer har dödats i en attack mot en kyrka utanför Kairo i Egypten, rapporterar Reuters. Enligt Egyptens inrikesminister är två av de döda poliser. Fem personer ska vara skadade.

Attacken ska ha inträffat söder om Kairo i en koptisk kyrka. En misstänkts gärningsman har skjutits till döds av säkerhetsstyrkor, enligt AP, som hänvisar till en statligt ägd tidning.

Säkerhetskällor bekräftar för Reuters att gärningsmannen har skjutits ihjäl, men statligt ägda nyhetsbyrån Mena rapporterar att det rör sig om fler än en gärningsman.

Minst fem personer har rapporterats döda, enligt Egyptens hälsominister, men det är oklart om den misstänkta gärningsmannen räknas in i den siffran. Egyptens inrikesminister säger till lokala medier att två poliser har dödats i kyrkattacken, rapporterar Reuters.

Kyrkan som attackerades ligger i Helwan-distriktet omkring tre mil söder om centrala Kairo. Kristna kopter utgör 10 procent av befolkningen i Egypten och koptiska kyrkor har tidigare utsatts för blodiga attacker.

På Palmsöndagen i april dödades 45 människor i bombdåd riktade mot två kyrkor i Alexandria och Tanta i Nildeltat. Fler än hundra personer skadades  – och IS tog på sig dådet.

I maj öppnade ett tiotal uniformsklädda män beväpnade med maskingevär eld mot en konvoj med kristna, bland dem flera barn –  som var på väg till ett kloster i Minya söder om Kairo. Minst 26 människor dödades och dussintals skadades. 

Ännu har ingen tagit på sig fredagens dåd.

 

Taggar:

Terrorism

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.