Allt fler går med i Equmenia 

Marcus Lind, generalsekreterare i Equmenia. Foto: Mikael M Johansson

För andra året i följd växer barn- och ungdomsorganisationen Equmenia.

Kan trenden ha vänt för Equmenia? Organisationen hade backat under många år då man 2022 växte till 13 494 medlemmar. Ny statistik visar att den positiva trenden fortsatte under 2023, då Equmenia landade på 13 813 medlemmar.

Generalsekreteraren Marcus Lind säger till Sändaren att ökningen under 2022 kan ha berott på att barn och unga sökte sig till Equmenia efter pandemin. Att tillströmningen fortsätter ser han som mycket positivt.

Scouter är bara en av alla inslag i Equmenia. Här tre glada deltagare från Equmenia region mitts sommarläger förra året.  Foto: Marcus Gustafsson

Många engagerade inte medlemmar

- Barn och unga trivs i verksamheten, och det finns ledare i föreningarna som förklarar varför det är viktigt att de går med i Equmenia, säger han.

Långtifrån alla barn och unga som deltar i föreningarnas verksamheter är medlemmar. Men Equmenia arbetar med att få information om medlemskapet.

 - Vi ger förstås stöd till alla, oavsett om de är medlemmar eller inte, men vi vill visa på värdet av att vara med. Vi vill ju också att människor ska känna en stolthet över Equmenia, säger han.

Från region Mitts scoutläger 2023. Foto: Marcus Gustafsson

Fler föreningar bildas

Något som också bidragit till medlemsökningen är att det bildas fler och fler Equmeniaföreningar. I snitt tillkommer fem nya varje år och idag är omkring 370 föreningar anslutna.

- Det känns jätteroligt, säger Marcus Lind.

Jonatan Sverker

1 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Carl-Gustav Alm
Hur ser kyrkan på homosexualitet inom kyrkan? Samboskap?

 

Till minne