Församlingsliv

Stjärnbasisten som älskar Hönökonferensen

Rodney Jones Jr. spelar på Hönökonferensen för själens skull. Foto: Joakim Eriksson

Han producerade Stevie Wonders senaste julskiva och har spelat ihop med storheter som Kirk Franklin och Mary J Blige.

Men amerikanske stjärnbasisten Rodney Jones jr vädjar ändå om att få komma till Hönökonferensen.

 

För andra året i rad sitter han där strax bakom vänninan och kollegan Malin Abrahamsson. Det är svårt att inte lägga märke till basisten Rodney Jones jr. Han kan liksom inte hålla sig ifrån att jamma loss från gång till annan eller ryckas med i stunden.

Jones Jr är inte direkt vem som helst. Med en lång musikkarriär i bagaget som tog fart i hemstaden Chicago har han haft samarbeten med kristna giganter som Kirk Franklin, liksom stora amerikanska gospelkörer. Men även med superstjärnor som Mary J Blige och Pharell Williams. Det var till Rodney Jones Jr. som ingen mindre än Stevie Wonder vände sig för att få som producent till sin senaste julskiva.

Så. Vad gör du här, ensam amerikan på en kyrkokonferens i svenska Hönö?

– Haha, nej men det är inte för pengar precis, men för själen. Jag älskar detta. Jag älskar Sverige, kulturen, Hönö, säger han lyriskt och fortsätter:

– Du vet, jag gillar att leva lite utanför boxen. Både vad gäller min musik, men också själva livet. Våga testa nya saker, träffa nya vänner. Det är precis det jag gör här, säger han och tar några exempel:

– Förra året till exempel, fick jag segla för första gången här på Hönö. Jag älskar också kulturen här och sedvänjorna. Hemma skulle de skratta åt mig om jag kom cyklandes med basen på ryggen, men det är så man gör här så då gör jag det med, säger han.

Kontakten med Sverige fick han först genom just Malin Abrahamsson, som leder musiken under Hönökonferensens kvällsmöten liksom gospelkören Solid Gospel.

– Första gången jag kom hit var för ett samarbete med Malin för ungefär fyra år sedan och sedan dess säger jag alltid till Malin; fråga mig om jag vill komma, jag vill vara i Sverige så ofta som möjligt. Jag är praktiskt taget svensk nu, säger han och skrattar.

Efter en intensiv Hönövecka som började strax efter landning från Los Angeles hoppas han hinna stanna några dagar för att bara njuta – och ta vara på ett par dagars ledighet utan jet lag.

Men sen är det tillbaka till hetluften i USA, där flera spännande projekt med att ta fram nya artister ligger närmast på agendan.

Om han kommer tillbaka till Hönökonferensen nästa år behöver han inte fundera länge kring.

– Fråga mig bara, ha ha!

Robert Tjernberg

robert.tjernberg@sandaren.se
0 Kommentarer
0 Kommentarer

Församlingsliv

Läs vidare