Öppna för unga

I Sändarens ledare (41/2023) skrev jag att Equmeniakyrkans församlingar måste ge plats åt den yngre generation som söker Jesus och undrar om dessa församlingar är redo att förnya sina gudstjänster och bjuda in till livsnära smågrupper.

Jag nämnde också vikten av att ha låga trösklar för studenter. Sådant tror jag är viktigt för alla som vill att fler ska möta Jesus och följa honom.

I Sändaren 43/2023 kunde jag läsa pastor Åke Nordqvist insändare som han påstår är ett svar på min ledare. Han verkar helt ha missat att den diskuterade hur viktigt det är att församlingar är öppna för den nu uppväxande generationen. Det är centralt att diskutera dagens problem och inte fastna i debatter som var aktuella för ett halvsekel sedan.

Falsk motsättning

Om avsikten var att plädera för ett socialt evangelium är det konstigt att Nordquist nämner mitt namn så ofta och alltid i negativ ton. Liksom jag ser han diakonins nödvändighet. Det är en falsk motsättning att den som vill att fler människor ska möta Jesus inte är samhällsengagerad.

Det finns en som är sann Gud och sann människa som spikades upp på ett kors. Det är i mötet med honom som vi sänds ut att förändra världen i diakonala uppdrag och mycket mer. Det kan aldrig sägas vara ”en tillrättalagd Kristus… som bara appellerar till att jag mår bra” eller ett ”skyltfönster”. Det är försoningen genom den korsfäste guden som ger människor hopp. Mötet med Jesus gör det möjligt att i våra liv följa honom i möten med människor och för den värld Gud älskar.

För att fler ska möta Jesus och få del av detta hopp är det av största vikt att lyssna på yngre generationer, möta studenter och andra unga vuxna där de är och öppna upp kyrkornas församlingar för dem.

Magnus Hagevi

 

Taggar:

Barn och Unga
0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice