Linda Alexandersson: Därför tackar jag nej denna gång

Linda Alexandersson

Linda Alexandersson vill inte lämna tjänsten som rektor på Hyllie park folkhögskola. Foto: Marcus Gustafsson

Med denna insändare vill jag först och främst tacka kyrkostyrelsen för upplägget inför kommande kyrkoledarval.

Alla de ingredienser som saknades i kyrko­ledarvalet 2020, men som fanns där i kyrko­ledarvalet 2012, är nu tillbaka. Kyrkostyrelsen kommer precis som 2012 att offentlig­göra de kandidater som så önskar, medan de som önskar anonymitet i ett första skede får den möjligheten. Kyrkostyrelsen kommer efter inledande intervjuer initiera ett offentligt samtal mellan de kandidater de finner starkast. Därefter kommer kyrkostyrelsen att lägga fram ett eller flera förslag på kandidater till kyrkokonferensen som fattar beslut.

God demokratisk process

Denna transparens och öppenhet ger kristen press möjlighet att intervjua flera olika kandidater, vilket i sin tur förhoppningsvis kommer att leda till att Equmeniakyrkans medlemmar kan få läsa många härliga intervjuer där kandidaterna berättar om sina visioner och drömmar för Equmeniakyrkan. Detta i sig är en enorm vinst för Equmeniakyrkan – att få se att vår kyrka är ett samfund fullt av ledare som brinner för sin kyrka och vill arbeta för dess framtid. Att flera kandidater synliggörs borgar också för en god demokratisk process i kommande kyrkokonferens.

Ställer inte upp av två anledningar

Jag vill också tacka den eller de församlingar som återigen har nominerat mig i kyrkoledar­valet. Denna gång kommer jag dock inte att ställa upp i valet, av två anledningar.

Den första är att Gud sedan förra kyrkoledarvalet varit mycket god mot mig och sett till att jag fått ett av, i mina ögon, frikyrklig­hetens mest spännande och kreativa tjänster. Jag är numera rektor för Hyllie Park Folkhögskola som är en av Sveriges största folkhögskolor med säte i Malmö och filialer i Göteborg, Kristianstad och Simrishamn. Hyllie Park Folkhögskola har Evangeliska frikyrkan, Hyllie Parkkyrkan och Skillinge missionhus som huvudmän och det har varit, och är, en sann glädje för mig att leda en folkhögskola som är starkt förankrad i kyrkan, med bland annat ALT:s pastorskandidater och en levande församling på plats, samtidigt som det är en så öppen och mångkulturell miljö med tydligt samhällsengagemang.

Den andra anledningen till att jag inte kandiderar detta år är att vi som familj flyttade till Malmö för ett och ett halvt år sedan och att flytta en hel familj är en process man inte lättvindigt gör om vartannat år. Jag skulle inte heller vara beredd att pendla från min familj på heltid, vilket jag tror krävs i tjänsten som kyrkoledare om man inte bosätter sig i Stockholm. Jag gläder mig i stället över att Gud ordnat det så fint för hela familjen här nere i Malmö. Min man Eddy är numera pastor i två Equmeniaförsamlingar i södra Skåne, nämligen i Trelleborg och Höllviken. Jag och barnen hänger mest i Hyllie Parkkyrkan, som är en församling med människor i alla åldrar och bland annat stor ungdomsverksamhet där kyrkan fylls av tonåringar varje fredagskväll. Samtidigt hjälper sonen också till som scoutledare i Trelleborg och Höllviken.

Med detta sagt vill jag också säga att jag kommer att finnas med i processen i bön. Min önskan är det allra bästa för Equmenia­kyrkan och jag ber om Guds välsignelse och vägledning i kommande kyrkoledarval. Jag hoppas också att våra vägar möts i alla möjliga sammanhang framöver.

Linda Alexandersson

Taggar:

Kyrkoledarvalet
1 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Lars Adrian
Vi är SÅ glada för Linda på Hyllie Park. Även om Linda skulle bli en bra kyrkoledare, skulle hennes tomma plats på Hyllie park bli ytterst kännbar

 

Till minne