Olofsgård blir (L)andsbygdspolitisk talesperson

Pastorn och riksdagsmannen Jakob Olofsgård blir nu lansdbygdspolitisk talesperson för Liberalerna.

- Det är en roll som behövs och som jag ser fram emot att ta mig an, säger han till Sändaren.

Jakob Olofsgård har tidigare varit pastor i bland annat Immanuelskyrkan i Jönköping, jobbat inom byggsektorn och är också en välkänd profil för Liberalerna i Småland.

Sedan 1 augisti är han också riksdagsledamot för partiet och lär nu bli mer igenkänd även i landet. På en presskonferens i Vaggeryd presenterades idag att han utsetts till Liberalernas landsbygdspolitiska talesperson. I den rollen ska han, enligt pressmeddelande, leda arbetet med en liberal politik för hela Sverige. 

- Sverige utanför de stora städerna spelar en viktig roll för Sveriges framtid. Jag ser framemot uppdraget att utveckla och driva igenom liberal landsbygdspolitik. Den nybyggaranda, företagsamhet och framtidsoptimism som finns i lands- och glesbygd är viktig och måste tas till vara på. Den rödgröna regeringens storstadsfokus måste få ett slut, säger Jakob Olofsgård.

Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni kommenterar utnämningen:

- Jag är väldigt glad över att Jakob Olofsgård vill ta ansvar för och leda partiets landsbygdspolitiska arbete. Jakobs breda erfarenhet av landsbygdsfrågor från civilsamhället och regionpolitiken gör honom utmärkt för uppdraget. Tillsammans ska vi arbeta för att hela Sverige ska leva och växa, säger Nyamko Sabuni. 

Jakob säger själv till Sändaren att han ser fram emot uppdraget och tror det är en viktig roll för partiet.

Liberalerna är annars kända för att ha starkast stöd i storstadsområden och på högskoleorter. Men utmaningen att vara del i att ge L en bredare förankring  ser Olofsgård som en  utmaning god som någon.

- De som lever och verkar i gles- och landsbygd möter idag orimliga och onödiga hinder. Det handlar om att samhällsservice som grundläggande välfärd och infrastruktur inte fungerar tillräckligt bra. Det handlar om att unga känner sig tvungna att lämna för studier och jobb. Polisen kommer inte alltid när man ringer. Det handlar också om företagare som möter regelkrångel, höga skatter och har svårt att rekrytera. Det behövs en förändring, skriver L i sitt pressmeddelande. 

SÄNDAREN
sandaren@sandaren.se

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.