NHL-stjärnor splittrade över pridemedverkan

James Reimer ville inte delta i uppvärmning. Foto: TT

NHL-stjärnan James Reimer har skapat rubriker efter att han inte ville delta när San Jose Sharks spelade med tröjor prydda av "Pridebudskap".

Anledningen var "bibelns lära" och sin "personliga övertygelse".

James Reimer, 35, är oftast i vägen för motståndarna. Men när hans lag San José Sharks, med bland annat svenke superstjärnan Eric Karlsson, värmde upp inför "pride night" ville han inte vakta kassen. 

Anledningen till att han inte ville ta på sig den särskilt framtagna tröjan med pridefärger och budskap för kvällen, menar Reimer, är hans personliga övertygelse.

Strider mot övertygelser

- Jag har inget hat i mitt hjärta mot någon, men kan inte ställa mig bakom något som strider mot mina egna övertygelser som är baserade på bibeln som den högsta auktoriteten i mitt liv, säger den 35-åriga kanadensaren enligt Christian Post. 

Därför skippade han uppvärmningen, och enligt Christian Post är det också anledningen att han sedan stod över en match.

Välkomnar HBTQ-personer

När han får frågan om HBTQ-personer är välkomna i NHL säger han dock att han menar att NHL-matcher ska vara öppna för alla att besöka, och att inga dörrar ska vara stängda för den som vill se eller spela hockey. 

- Jag har en personlig tro på Jesus Kristus som dog på korset för mina synder, och i gengäld ber mig att älska alla och följa honom, säger Reimer.

Rätt till övertygelse

San Jose Sharks publicerade med anledning av Reimers agerande ett uttalande där man bland annat skrev att man stöttar individers rätt att uttrycka sina övertygelser, oavsett orsak eller ämne. 

Men saken är att det inte är första gången som NHL-samarbeten med prideevent resulterar i spelarbokjott. 

 

Ivan Provorov, Philadelpia Flyers. Foto: TT

Provorov vägrade delta

Tidigare i år vägrade den ortodoxt kristne ryssen Ivan Provorov delta i Philadelphia Flyers motsvarande "Pride night" på grund av att han ville "vara sann mot sin övertygelse". 

New York Rangers har med bakgrund av att flera spelare har personliga övertygelser i frågan valt att inte använda sina "pridetröjor" som flera andra lag gjort. 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne