Huvudtalare på konferensen där hennes kall klarnade

Pastor Ida-Maria Brengesjö, här flankerad av Anders Marklund och Fredrik Lignell.  Foto: Nora Lorek

Under brottningen med sin kallelse till pastor blev Hönökonferensen helt avgörande för Ida-Maria Brengesjö. Att få vara med att ”starta om” konferensen som en av huvudtalarna är därför en väldigt speciell känsla för Habopastorn.

– Det är på ett sätt som att få vara med och ge tillbaka, säger hon.

Efter två pandemiår blev det tydligt att suget efter en fullskalig Hönökonferens är stort. Tältet är utbytt mot en hall i hamnområdet på den vackra skärgårdsön, men det som är sig likt är den nästan fullsatta lokalen.

Hönökonferensen speciell

För Ida-Maria Brengesjö, pastor i Habo Missionskyrka och debutant som huvudtalare, var det dock inte bara återstarten av konferensen som var speciell.

Vad många av de besökande inte visste om Ida-Maria när hon fick leda sitt första klassiska 19-möte i söndags i nya hallen, är hennes historia med Hönö – som varit avgörande för att hon ens är pastor i dag.

Blev troende i tonåren

– Jag är inte uppvuxen i kyrkan utan kom till tro i tonåren. Det var ju till Hönökonferensen som de kristna unga åkte på somrarna och att följa med hit blev viktigt, ja avgörande för mig för att hitta och bygga min tro, konstaterar hon.

När hon ett par år senare brottades med sin kallelse till pastor fick konferensen återigen en avgörande betydelse.

– Jag skulle nog säga att det var speciellt viktigt just då. Jag fick uppleva att en person hade ett budskap till mig om just min kallelse en av kvällarna under den tiden och missionskvällarna blev också väldigt viktiga. Så, Hönö har betytt otroligt mycket för mig, förklarar hon.

År efter år har hon därför försökt återvända till konferensen, även om hon inte haft någon uppgift.

– Det var sju år sedan jag var här som kvällsmötestalare, annars har jag bara varit här som deltagare. Att få vara med som talare i år är därför lite av en dröm, säger hon.

Inte minst för att hon ser det som ett sätt att ge tillbaka.

 

Ida-Maria älskar Hönökonferensen. Foto: Nora Lorek

Jag fick uppleva att en person hade ett budskap till mig om just min kallelse en av kvällarna

Evangelist i Equmeniakyrkan

För Ida-Maria, som förutom sin pastorstjänst i Habo också är evangelist och församlingsutvecklare i Equmeniakyrkan, handlar det mycket om att få ge det budskap hon själv behövde när hon först kom till konferensen.

– Jag vill gärna få människor att känna sig älskade för dem de är, men också våga tro mer om sig själva, att våga använda det man har och är för andra människor, menar hon.

Utifrån temat ”Blicken fäst på Jesus” hoppas hon också kunna bidra till att utmana besökare liksom kyrkan i stort att gå utanför de ”interna diskussioner, stridigheter och byråkrati” som man tenderar att fastna i och ­­i ­stället sätta fokus på att hjälpa fler människor att hitta Jesus.

– Iband gör vi det nog lite för komplicerat. Men Jesus gör det egentligen så enkelt; han älskar oss och säger kom. Kan jag få vara med och förmedla det, är jag väldigt nöjd, konstaterar hon.

Vad är din relation med ­veckans andra huvudtalare, Fredrik ­Lignell?

– Vi har inte träffats förut men vi känner till varandra och jag har både lyssnat på och läst honom. Jag tror vi är ganska olika och är nog bra komplement till varandra. Vi har rört oss i lite olika sammanhag med lite olika uppgifter och har lite olika ton. Fredrik har ett otroligt djup som jag ibland saknar och har brottats mycket med lidande och väntan medan jag är lite mer ”nu kör vi”, säger Ida-Maria och skrattar.

Hönö församling får en eloge

– Jag känner att det kommer att bli väldigt fint att växeldra med honom. Det är verkligen en grej med Hönö att man är två talare som är med under hela veckan.

– Sen blir man så väl omhändertagen som talare. Man känner att man får kliva in i församlingens bön och hjärta för Sverige när man är med. Man är liksom inte gästtalare utan verkligen en del av deras arbete. Det är fantastiskt, konstaterar hon.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA

 

Till minne