Daniels bok ska väcka Boxholmsborna

Daniel Röjås är pastor i Centrumkyrkan i Boxholm. Medelåldern är hög, men pengar på kontot gör att församling kan satsa på en evangelisationskampanj tack vare sin pastors nya bok. Foto: Eri

I Boxholm satsar Centrumkyrkan 140 000 kronor på evangelisation.

Alla hushåll ska få pastor Daniel Röjås nya bok i brev­lådan.

— Vi vill inte bara tyna bort utan att ha försökt göra någonting, säger ordförande Bengt Strandmer.

Precis som i många andra frikyrkoförsamlingar är medelåldern hög i Centrumkyrkan i Boxholm. De som är aktiva i kyrkan är nästan alla i 60-årsåldern eller äldre. Samtidigt har församlingen pengar på banken efter försäljningen av en lägergård.

— Ska vi finnas kvar som församling? Vi vill inte bara tyna bort utan att ha försökt göra någonting, säger ordförande Bengt Strandmer.

Församlingen har därför beslutat sig för att genomföra en ambitiös evangelisationssatsning. Daniel Röjås, pastor i församlingen, kommer snart ut med boken ”Världens vackraste berättelse - om den Gud som söker kontakt” och den ska delas ut till Boxholmsborna i vår.

— Vi hoppas att boken ska hjälpa människor att få upp ögonen för de existentiella värdena i livet, att allt inte bara är jobb och att försöka få ihop vardagen, säger Bengt Strandmer.

Daniel Röjås har skrivit boken just för att nå vanliga svenskar med evangeliet. Boken släpps av förlaget Libris, men Alpha Sverige har varit delaktig i produktionen. Det är en fristående bok där Alphakursen, som är en introduktion till kristen tro, lyfts fram som en väg framåt för den som är nyfiken.

— Det här är en bok som jag velat skriva i decennier, där jag vill sammanfatta grundtankarna i kristen tro så att de blir begripliga för människor som inte går i kyrkan, säger Daniel Röjås.

Han liknar dagens Sverige med de perioder i Israels historia då folket övergav Gud och glömde sin historia och sin tro. Därför behöver kristen tro förklaras och förmedlas på nytt.

— För att kristen tro ska bli begriplig så har jag försökt att gå igenom Bibeln som den stora berättelsen. När man får det sammanhanget så förstår man att Jesus är den som är nyckeln till allt, Han är ordet som blir människa, säger han.

Men boken är också personlig. Daniel Röjås skriver om sin egen väg till en tro.

— Det är en positiv cred till frikyrkan, att det är en miljö som skänkt många av oss en tro, säger han.

Han är väldigt glad över att församlingen velat göra denna satsning. 2 500 böcker kommer att delas ut i Boxholm och dess närområde.

— Jag är imponerad att så liten församling väljer att göra detta, säger han.

I samband med utdelningen kommer församlingen att bjuda in till Alphakursen. Förhoppning är förstås att boken ska väcka ett stort gensvar.

— En del kommer slänga boken och svära, men andra kommer att spara den för att det är en snygg bok. Och några kommer läsa den och börja processa kristen tro. Så är det vad vi än gör, somliga blir arga, andra är likgiltiga och vissa tar emot det, säger han.

Men en bok, är det inte sociala medier som gäller nu?

— Visst är det enkelt med Face­book, men bara för det är lättillgängligt så betyder det inte att det blir använt. Under pandemin har jag märkt hur mycket det betyder att få hålla något fysiskt i handen. Det här blir som en personlig gåva.

Jonatan Sverker

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA

 

Till minne