Värm dig med Equmenias vantar i vinter

vantar
Imponera på vännerna, patrullkamraterna eller kanske skolkompisarna med riktiga Equmenia­scoutvantar. Foto: Linnea Hjelm

Kall om lilla handen såhär om vintern och längtar till sommarens nationella scoutläger Större? Varför inte passa på att ladda med lite värme i scoutform? Sticka dina egna Equmenia­scoutvantar!

Fakta: Stickmönster

Ett par lilavita vantar som tillsammans bildar Equmeniascouts symbol. Kan det bli bättre än så för en händig scout eller någon i dess närhet? Motivet består av de internationella scoutsymbolerna med treklövern och liljan tillsammans med den kristna fisken. Tumvantarna är perfekta för kalla lägernätter, vinterspårningar eller varför inte bara som en påminnelse en vanlig vardag om alla roliga scoutäventyr som väntar?

Mönster på nätet

I Equmenias idébank på nätet finns både detaljerat, ­ritat mönster och beskrivning av hur man går tillväga. Mönstret är konstruerat av Viktoria Andersson inför Equmenia Västs regionscoutläger Upptäckten sommaren 2022, med Teresia Lenngren som provstickare.

Tvåtrådigt Järbo ullgarn och stickor i storlek 3,5 anbefalles.

När ska de då användas?

– Närsomhelst! De funkar lika bra på scouthajken som i skolan. Att bära vantarna kan visa på gemenskap, tillhörighet och stolthet för vår rörelse. De kan tillverkas som present till en scout eller kanske som vinst i ett lotteri eller marknad, föreslår Linnea Hjelm som också är kommunikationsansvarig för sommarens nationella läger.

Vad längtar du efter mest nu när det gäller lägret Större?

– Allt. Enbart planeringsarbetet nu innan är roligt. Vi är många väldigt olika människor som får samlas och tänka och fundera ihop. Alla kommer med sina kompetenser och tillsammans kan vi genomföra detta stora projekt. Någon kan dra vattenledningar, någon känner en potatisodlare, någon kan allt om skrivare, någon skriver engagerande draman för våra morgonsamlingar.

– Det märks att vi är många som brinner för detta. Jag tänker på alla ideella som väljer att lägga mycket av sin lediga tid på att planera. Det är mycket jobb men framför allt väldigt roligt och lärorikt att vara en del av denna gemenskap.

– Jag längtar till ungefär mitten på lägerveckan när allt byggts upp och vi har börjat hitta vår ­lägervardag. När deltagarna känner dagarnas rytm och vet var maten hämtas och när det är dags att hugga ved och vilka kaféer de gillar bäst.

– Det jag längtar mest efter är att få se barn och unga växa och vara med om en väldigt häftig upplevelse som kan bli ett minne för livet. Jag tänker också mycket på alla funktionärer och ledare, att det ska bli en större upplevelse även för dem. Det finns mycket att längta till.

Taggar:

Hantverk

Anna Hagnell

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.