Tonen satt för årets Hönökonferens

Anders Marklund hade hopp i tonen på söndagens gudstjänst. Foto: Robert Tjernberg

Anders Marklunds startgudstjänst satte tonen för Hönökonferensens fokus 2023 - tillsammans kan Sveriges församlingar få fler människor att känna sig välkomna hem till Gud.
- Vi är en del av Guds verk i vårt land, uppmuntrade han från scenen.
 

Hönökonferensen både tjuv och rivstartade när legendariska kristna bandet Jerusalem gjorde comeback efter frontfiguren Ulf Christianssons sjukdomsår.
Det var redan i fredags, men i lördags drog det ordinarie programmet igång med 19 och 22-möte. 
På så gott som alla andra programpunkter är det inbjudna gästtalare, men just söndagens 10-gudstjänst är lite att betrakta som församlingens egen, där Hönö Misionskyrkas egen pastor håller i predikan och får sätta lite av tonen för hela veckan.
Så även i år. Med det underliggande temat "Välkommen hem” berättade pastor Anders Marklund hur man arbetade med orden i den egna församlingen utifrån ledord som utrusta, utmana och uppmuntra. 

Hur välkomnas man i kyrkan?

 

Många hade samlats på söndagen för Gudstjänst i hallen under Hönökonferensen. Foto: Robert Tjernberg


Som en del i arbetet hade man , berättade han, också gjort en kartläggning kring vad man egentligen möts av som ny besökare i kyrkan från det att man hänger av sig jackan tills man tar på den igen. Vilka ord man får höra, hur man upplever att gudstjänsten är, och hur pastorn talar.
- Vi vill ju att församlingen ska få vara en växtplats för tro på Jesus, och att det ska få vara en plats där man känner sig välkommen och älskad, förklarade han.
Att lyckas med detta är inte alltid det enklaste, och det är lätt att känna sig som en liten spelare som en liten församlingsgemenskap på en ort, men Marklund poängterade för besökarna att Jesus i sitt tal till Filadelfia i Uppenbarelseboken aldrig förebrådde dem för deras svaghet (ringa kraft) utan istället fokuserade på deras uthållighet och kärlek till Kristus. 

Vilken skillnad vi kan göra


- Idag är det kanske 7-800 här och var och en representerar vi olika församlingar i landet, tänk vilken skillnad vi kan göra på just de platser vi befinner oss på om där finns människor som bestämt sig för att leva sitt liv för Jesus.


Budskapet fick ett gott gensvar och Anders Marklund lyfte också den sorg som finns hos många som sett famijemedlemmar och vänner lämna kyrkan. 

Uthålliga i bön


En sorg som många delar och Sändaren skrivit om flera gånger förut. Men en sorg som Marklund också tror att Gud hör och själv delar. Under 19-mötet på lördag kväll uppmandes människor att skriva upp namn på personer de tänkte på och ville be för.
200 namn hade skrivits upp för att vara i bön under veckan, och Marklund påminde om liknelsen med den gode herden.
Han som vill välkomna var och ett av sina barn hem till sig.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.