TBN Nordic slutar med egen produktion

Anders Wisth. Foto: TBN US

TBN Nordic renodlar sin strategi och avvecklar sin egen produktion. Anders Wisth som lett satsningen i Sverige, slutar därför sin tjänst redan under mars.

Sedan 2018 har amerikanska TBN, Trinity Broadcasting Network, haft en egen nordisk gren ledd av Anders Wisth. Under hans ledning har kanalen skapat flera egenproduktioner som nått en allt mer växande publik. Men medan satsningen ännu får anses vara i sin linda satsar man nu på distribution istället för egen produktion.

- Vi har drabbats av samma verklighet som Alpha Sverige och andra missionsinitiativ, vid någon punkt önskar de internationella gåvogivarna att projekten bär sig själva och även om alla jag möter är överens om att initiativet är lovvärt och användbart i vardagen så saknar vi i Sverige tradition av den crowdfunding TBN framledes kommer vara beroende av, säger Anders Wist

TBN-förening tog ekonomiskt beslut

  I början av året beslutade den svenska TBN-föreningen därför att konstatera faktum - Att kapaciteten att vara nordens bästa kristna streamingplattform och ha råd med egna produktioner inte kommer finnas framöver.

 Därför avvecklas den egna svenska produktionen som varit en stor del av Anders Wisths uppdrag.

-Så jag avslutar min tjänst sista mars, konstaterar Wisth.

Produktion från Nashville en succé

 Han är dock inte allt för nedslagen. Tvärt om fullkomligt sprudlar Anders av både idéer och energi. Särskilt stolt över sådant som succén med bland annat inspelningen av Minns du sången uppföljaren; ”Alla Tiders Sånger i Nashville” som nordiska TBN hann producera.

Och redan nu har han tagit fram flera idéer till nya satsningar och finansieringsmodeller utanför TBN-konceptet.

- Jag identifierar mig med de gamla traktatutdelarna från förra seklet, säger Anders Wisth och utvecklar:

Brinner för Jesus

- Det jag brinner för är berättelsen om Jesus och att få sprida den berättelsen till alla människor. När vi ser tillbaka på de gamla väckelserna så var de i någon mening även mediaväckelser, där vårt folk nådde ut genom att vara pionjärer inom de nya teknikerna. På den tiden var det trycksvärta som var mediet, men grundtanken var den samma. Vi hade paketerat ett innehåll som alla sedan kunde dela med sig av till sin egna krets. Även då personen kanske själv saknade verktygen att formulera det hopp som bar dem – ändå kunde alla bli evangelister genom att dela ut traktaten, säger han och fortsätter;

- När dörren är stängd, så får vi ta den genom rutan eller som i vårt fall mobilskärmen, tillägger han som en flört till vännen Urban Ringbäck som myntade originaluttrycket.

Den ekumeniske mediemissionärern Anders Wisth lär vi alltså se mer av, även utan att han längre kommer vara anställd i  TBN;s nordiska gren.

TBN fortsätter sina internationella sändningar i Norden.

P-o Flodström

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne