Oro i Mikaelikyrkan

Sorg i Mikaelikyrkan. Fotomontage. Foto: Commons/TT

I Mikaelikyrkan i Skärholmen är både församlingsmedlemmar och tillfälliga besökare chockade över det som inträffat.

- Våra församlingsmedlemmar som bor här i närheten är förstås både ledsna och oroliga,"säger församlingens diakon Omon Norén till Sändaren.

Dagligt liv vid kyrkan - inte utan utmaningar

Kyrkan, som bokstavligt talat, ligger mitt i byn, bredvid busstorget i centrum, får till vardags se sin beskärda del av både knarkaffärer och alkoholintag. Som Sändaren tidigare berättat, har man till och med en egen säkerhetsvakt, Conny Cedergren som hjälper till att hålla koll på buset så att församlingen kan vara så välkomnande som man vill.

Skjutningen som skakade gemenskapen

- Men inget i denna stökiga vardag kunde förbereda för den skjutning som skedde häromdagen. "Nej, det var ju en helt oskyldig människa som bara råkade vara på fel ställe," suckar Omon Norén.

Efterdyningarna av skjutningen

Hon berättar att församlingen hittills inte fått någon begäran om stödsamtal eller själavård på grund av det inträffade. "Men det kanske kommer längre fram," säger hon.

- Vi skulle vilja göra så mycket mer, men eftersom församlingen är liten, och går på knogarna som det är, har vi inte haft möjlighet att hålla extra öppet i kyrkan under den här tiden."

Krisberedskap i Skärholmen

Hon fortsätter:

- Men självklart är vi med i Skärholmens Posomgrupp, eller krisgrupp, och har regelbunden kontakt med Svenska kyrkans diakon," säger Omon Norén.

Till Tidningen Dagen säger Lotta Aginger, pastor i Elimkyrkan på Skärholmen att hon har svårt att hålla tårarna tillbaka.

"Kunde varit jag"

– Jag har själv en son som är 13 år. Det kunde varit vi som cyklade förbi här. Och jag är en sådan som säger till folk, så jag kunde ha fått en kula i huvudet, säger hon till Dagen och fortsätter:

– Ska han och hans kompisar bli rekryterade till något? Vi pratar jättemycket om sådant hemma, säger Lotta Aginger.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne