Sändaren ökar i upplaga!

Sändaren ökade sin upplaga med 200 enligt den senaste statistiken från TS. Sändarens redaktion, från vänster Per Erik Lund, Robert Tjernberg och Liisa Mendelin, bjöd in till tårtkalas. Foto: Marcus Gustafsson

Sändaren har många goda skäl att fira i dagarna. 200 närmare bestämt.
För första gången på åtta år har Sändarens prenumerationer ökat.
Chefredaktör Robert Tjernberg kommenterar här efter glädjen på redaktionen:

På fredag offentliggör TS, tidningsstatistik i Sverige, upplagesifforna för svenska nyhetstidningar.

Men redan nu har siffrorna gjorts officiella för de respektive mediehusen. För Sändarens del fanns det god anledning att fira med tårta. Uppplagesifforna steg nämligen från 5400 till 5600.
Ett litet steg för mänskligheten kanske men oerhört roligt för oss. Sändarens upplagesiffror har presenterats via TS sedan 2011 och inte en enda gång har upplagan ökat. Liksom för i stort sett alla Sveriges nyhetstidningar har papperstidningen dalat. Att vi nu bryter den trenden med 200 plus i upplaga sporrar oss att fortsätta göra tidningen bättre och bättre. Både för er nya läsare, liksom för våra trogna läsare som står kvar.

Vi tar detta som ett kvitto på att vi med de satsningar vi gjort under hösten både kunnat fånga dem som levt med Sändaren länge, liksom dem som precis börjat bläddra i vår tidning. Även för oss är ju mycket nytt. Jag själv har bara jobbat sedan i augusti, reporter Liisa Mendelin sedan i oktober.

Men på kort tid har vi blivit ett sammansvetsat team där vår rutinerade klippa Per Erik Lund och nyssnämnda Liisa Mendelin ska ha stort beröm för att varje vecka ro en kvalitetstidning i hamn. Liksom våra externa skribenter som betyder oerhört mycket i det här lagbygget, och så fotograferna, marknadsavdelningen och redigerarna förstås. Alla är viktiga – men allra viktigast för oss är självklart läsarna.

Jag vill tacka för den fantastiska respons vi fått under hela hösten, inte minst i den läsarundersökning som genomfördes och vi fick toppbetyg rakt över.

Men det är ingen hemlighet att den här branschen är tuff. Vi är ödmjuka och inser att 200 inte gör oss till en upplagegigant precis. Däremot har jag anat ett antal spännande trender. Det ena är att även yngre börjar leta sig tillbaka till papperstidningen, men man orkar inte ha den varje dag utan uppskattar att vi är en veckotidning med stor bredd. Dessutom är det oftast en mer plånboksvänlig variant. Det i kombination med att vi också ökat vår satsning i digitala kanaler rätt mycket tror jag är en lyckad kombo. Du kan delta i diskussionen och nyhetsflödet digitalt, medan papperstidningen i mycket fortfarande är oslagbar för att ge en överskådlig blick över vad som händer i församlingar och kring församlingsnära frågor över landet.

Just nu ska jag vara ärlig och säga att papperstidningen även är grunden till vår överlevnad, så tack för att du som tycker tidningen du håller i handen är viktig, också prenumererar!

Men papperstidningen är inte allt. Vi har den senaste tiden satsat relativt stort på att bygga relation med er läsare i sociala medier, och det engagemang vi har fått tillbaka har varit stundtals överväldigande. Något som gett oss en ny plattform för människor att upptäcka Sändaren och bli nyfikna - förhoppningsvis också prenumeranter.

Kanske är förresten just du som läser tidningen nu en av dem som borde testa? Sändaren har nämligen en väldigt hög andel läsare per tidning, fyra personer per tidning. Med ungefär 25 000 läsare säger det mig att det nog finns fler läsare som säkert skulle uppskatta att ha en egen prenumeration hem. Så även om det är med stor ödmjukhet vi på redaktionen nu firat upplageökningen med tårta, tror vi också det finns goda möjligheter för att trendbrottet inte behöver vara tillfälligt. Vi lovar att fortsätta jobba hårt med vår journalistik för att vara relevanta och behövda. Vi hoppas att du vill vara med på vår resa även mot nästa upplageökning!

Undrar du också varför fler och fler upptäcker oss? - Teckna en egen prenumeration på www.sandaren.se/info/prenumerera

1 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Thorsten Schütte
Grattis och "god fortsättning" :-)

 

Till minne

Söndagsservice