Säljbolaget med passion för Sändarens läsare

Jasmin Ljublic, Alexander Blomqvist och Emanuel Hyllerud utgör kärntruppen vad gäller Sändaren. Men Christian Isaksson och Daniel Rohdén som inte var på plats vid fototillfället jobbar också med produkten. Foto: Robert Tjernberg

Här är gänget som hjälpt Sändaren till ökade prenumerations- och annons­siffror.
Älska försäljning är säljbolaget med hjärta både för läsarupplevelser – och för kyrkan i stort.

Digital satsning i all ära. Men de senaste årens siffror visar samtidigt att tidningen är en av få papperstidningar som faktiskt går mot strömmen, och ökar både i räckvidd och upplaga samtidigt. Dessutom med en klart uppåt­gående digital kurva.
En av anledningarna kan sägas vara den redaktionella inriktningen med ett bredare anslag och större spännvidd i ämnen. En annan kan också sägas vara det lilla gäng av säljare som basat för prenumeration och annons sedan 2021.
– Jag älskar att jobba med Sändaren. Jag vet inte hur många samtal jag ringt till prenumeranter, provrprenumeranter och andra kunder. Det som slår mig är hur öppna och välkomna de är. Ibland har jag suttit och pratat i en timme med någon om djupa trosfrågor och så har jag nästan glömt varför jag först ringde, säger Jasmin Ljublic och skrattar.

Kristen grund

Det verkar ha gått bra ändå, sett till resultatet. Men en sak som gör att säljteamet är smått unikt i branschen är att det grundats på kristen grund. Vd Emanuel Hyllerud äger också bland annat Tomsing, med rättigheter till inte minst Munken och Kulan-böckerna, samt sitt eget Hylleruds förlag tillsammans med sin hustru.
– Vi har ett hjärta för målgruppen, konstaterar han.
Att Älska försäljning också ligger i Alingsås är en bonus, mitt i en frikyrkobygd.
– Vi sitter ju inte bara inne och ringer utan försöker också vara ute, ofta tillsammans med någon från redaktionen. Som under Hönökonferensen och på församlingbesök i samband med att kanske chefredaktören bjuds in. Det är något vi hoppas mer på. För jag ser ju att Sändaren har en väldigt stor potential när folk upptäcker den.

En tredjedel fortsätter

Runt en tredjedel av provprenumeranterna från de senaste årens kampanjer har valt att fortsätta – och alltfler annonsörer upptäcker möjligheterna med tidningen.
– Vi får ofta höra att tidningen blir bättre, och fler vill bidra till att den ska finnas kvar. Bland annonsörerna finns det ju tydligt de som annonserar för att nå ut och de som annonserar för att stötta. Vi tror att man kan göra både och. Sändaren har en stabil, trogen och dessutom köpstark målgrupp. Det tror jag fler insett, menar Hyllerud.
En av de mest lyckade kampanjerna har varit gåvoprenumerationerna som fått fler förstagångsläsare och yngre att upptäcka tidningen.
– Att prenumeranter är med och ger prenumerationer till andra säger allt. Det är en efterfrågad tidning.

Alltid med ett öga för Sändaren. Foto: Robert Tjernberg

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne