Pastor ihjälskjuten under livesänd gudstjänst

Dwayne Gordon. Foto: Eagles christian center

Internationellt. Pastor sköts ihjäl under livesänd gudstjänst. Tesen: en annan predikant lejde beväpnade män.

Mitt under kyrkans livesändning stormade sex beväpnade män in, rånade gudstjänstbesökare och sköt kallblodigt ihjäl pastorn Dwayne Gordon.

Sydafrikansk polis har nu inlett en jakt på gärningsmännen, men en annan predikant pekas ut som misstänkt.

Det var när Eagle Christian Centre häll en konferens på temat överlåtelse som det otänkbara hände, mitt under en predikan av gästtalaren Dwayne Gordon. Till deltagarnas, och de som följde konferensen via facebook, stora förskräckelse stormades kyrkan av beväpnade och maskerade män.

Flera församlingsmedlemmar utsattes för rån och Gordon sköts till döds av männen. Det rapporterar sydafrikanska tidningen EWN.

Tvist med en annan predikant

Tidningen berättar att  Gordon tidigare varit ett mål för kriminella och undkom vid ett annat tillfälle döden när han blev skjuten i benet. Den gången ska det ha skett i Randburg, där den zambianska kyrkan Holy ghost embassy har en filial. Också det under en gudstjänst. EWN har pratat med HGE:s ledare DD Isaac som då ger ett möjligt motiv. Han menar att det pågått en strid mellan Gordon och en  annan predikant som varit rädd att förlora sin församling till den nu döde Girdon.

Förutom Gordon skadades två andra församlingsmedlemmar i den skottlossning som utbröt. Många är också svårt chockade.

Polisen har nu inlett en intensiv jakt efter gärningsmännen.

Ber om böner för traumatiserade

Kyrkan där skjutningen inträffade, Eagle Christian Center, skriver så här på sin facebooksida (översatt från engelska):

Vi är förkrossade över denna förlust och framför våra djupaste kondoleanser till profeten Dwayne Gordons familj och vänner under denna otroligt svåra tid. Vi ber att ni håller oss alla i era tankar och böner medan vi navigerar genom denna djupa sorg.

Utöver förlusten av profeten Dwayne Gordon skadades två individer under denna meningslösa våldsakt, och kvinnor och barn är svårt traumatiserade. Våra tankar och böner är med dem för en snabb och fullständig återhämtning. Vi är engagerade i att stödja dem och deras familjer på alla sätt vi kan under deras resa mot läkning.

På Eagle Christian Center förblir vår tro orubblig. Vi tror att vi i motgångar måste samlas som en gemenskap, visa kärlek, medkänsla och oväxlande stöd för varandra. Vi kommer att fortsätta erbjuda andlig vägledning och styrka till vår församling under denna utmanande tid.

Vi samarbetar fullt ut med brottsbekämpande myndigheter för att försäkra oss om att de ansvariga för denna grymma handling ställs inför rätta. Som kyrka kommer vi också att vidta ytterligare säkerhetsåtgärder för att skydda vår församling och säkerställa deras säkerhet under framtida sammankomster.

Vi ber vänligen om era fortsatta böner, stöd och kärlek medan vi sörjer förlusten av profeten Dwayne Gordon och stödjer dem som drabbats av denna tragedi. Tillsammans, som en stark och trogen gemenskap, kommer vi att finna tröst och styrka i vår gemensamma tro.

Må kärleken och friden från vår Herre vara med er alla.

 

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.