Över 100 ­församlingar har sökt stöd för ­arbete bland utsatta

tiggare

Equmneiakyrkan kan nu fördela 2,5 miljoner till församlingar som har ansökt om bidrag för hjälp till socialt utsatta. Foto: Stian Lysberg/TT

Equmeniakyrkan har fått 2,5 miljoner kronor för att stötta utsatta människor. Nu ska beloppet fördelas. Alla som sökt ska få, men önskemålen överstiger bidragssumman rejält.

Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (Mucf) har på regeringens uppdrag delat ut 50 miljoner kronor till organisationer som stöttar människor som drabbats av lågkonjunkturen.

Equmeniakyrkan fick 2,5 miljoner kronor att fördela till församlingarna av Mucf. Nu visar det sig att 105 församlingar har sökt medel för olika insatser.

Stor bredd av insatser

Sofia Rosén, handläggare diakoni och samhälle på Equmeniakyrkan, arbetar med att fördela medlen till församlingarna. Hon berättar att ansökningarna innehåller en stor bredd av insatser; det handlar om ekonomiskt stöd för att kunna köp mat och mediciner, men också om lägerverksamhet för barn och unga, och gruppverksamhet för människor som har behov av ­sociala kontakter av olika slag.

Sofia Rosén

– När man läser ansökningarna så blir man tacksam, ödmjuk och imponerad av all verksamhet, säger hon.

Stödet är välkommet då församlingarna också känner av kostnadsökningarna, bland annat för mat och uppvärmning av ­lokaler.

Kommer inte att täcka alla behov

Equmeniakyrkan fick sent besked om hur stort stödet skulle bli. Därför väljer man denna gång att fördela pengar till alla församlingar som har rätt målgrupp, alltså människor i ekonomisk utsatthet. Församlingarna har dock ansökt om totalt 9,5 miljoner kronor, så det totala stödet kommer inte att täcka alla behov.

– Men alla församlingar som har rätt målgrupp kommer att få en liten peng, säger hon.

Jonatan Sverker

1 Kommentar

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Tommy
Det är mycket märkligt. " Knappt ingen alls pratar om varför Människor blitt fattigare och fattigare, jag menar man har ju förtyckt de bakåt och barskrapat människor. De med lägst inkomst, och sjukersättningar och Fattigpensionärer. väst utsatta har varit dem med, Sjukpension. Detta har med MEDIA, och inklusive Kristna Media ?. dessa människor är de Osynliga. Det finns en National Ekonom Mikael Kallin, som är Journalist också. han gjorde ett Reportage, för antal år sedan, som hette just "DE OSYNLIGA" Kristen media tog inte heller upp saken, utan man hängav sig till PRIDE, som Jämlikhet, även om de hade fått all Media hjälp och allt som fanns, och behövde knappast någon röst alls, för de hördes ju hela tiden både i TV och alla Media Tidningar, Inklusive att kyrkor skulle gå, i PRIDE Festivaler ?. så ordnade man inte egna tåg för de sämst ställda, och inte tagit reda på varför Folk blitt Fattigare och Fattigare, av de mest Utsatta. "TYST ÖVERALLT" https://kvartal.se/artiklar/de-osynliga-del-3-medelklassens-bortvanda-ryggar/