Open Doors i USA skakas av "kupp"

Så här ser det ut när man nu ska besöka Open Doors USA, som inte längre är USA. Fast det finns också kvar. Foto: Skärmklipp

Open Doors i USA splittras när förre VD:n verkar ha lett en kapning av organisationens sociala medier - och bytt namn.

Open Doors har gjort sig kända som den organisation med kanske störst fokus på förföljda kristna i världen. Organisationen finns numera över hela världen, och en viktig del har varit den amerikanska, med många kristna som engagerar sig i kristna syskon över världen. 

På nyårsdagen lanserade Open Doors USA en ny logga och ett nytt namn, GlobalChristianRelief. Hemsida och sociala medier bytte namn medan organisationens amerikanska vd, David Curry, förklarade att det handlade om en "nödvändighet för att med ett förnyat fokus kunna arbeta på att koppla ihop kyrkor i Amerika med förföljda kristna i världen". Det skriver Christian Post.

Open Doors reagerade snabbt

Men av allt att döma var tilltaget inte förankrat i Open Doors internationella gren som snabbt svarade med att förre Englandschefen för Open Doors tar över som VD för organisationens gren i USA - som alltså inte alls försvinner. 

- Hon kommer omedelbart att börja arbeta till följd av förre vd:n David Currys avhopp. 

På twitter kallas den nya organisationen för lögnare och barnsliga. Användare undrar varför man inte bara startar en egen organisation om vd:n har något emot Open Doors och man inte vill vara kvar i organisationen.

Oklart vad som händer nu

Men på facebook är tongångarna över namnbytet uppblandat med hejarop och de som inte anser att det betyder något, så länge rätt hjälp kommer fram.

Någon ytterligare kommentar kring vad som eventuellt kan ha förelagat "kapningen" och om det blir något efterspel har ännu inte gjorts.

 

 

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice