Ny podd med Sändarens och Kyrkans Tidnings ledarskribenter

Fanny Willman, Robert Tjernbarg

Kyrkans Tidnings ledarskribent Fanny Willman och Sändarens chefredaktör Robert Tjernberg har startat podden Ledarsticket. Foto: Mikael M Johansson

Från och med onsdag den 27 mars kan du lyssna på podden Ledarsticket. Podden är ett samarbete mellan Kyrkans Tidning och Sändaren. Ledarskribenterna Fanny Willman och Robert Tjernberg samtalar om aktuella ämnen, med en kyrklig koppling.

Hur föddes den här idén?

R: Vi skriver ledartexter på två tidningar som ingår i samma koncern och jobbar med väldigt liknande frågor, men från lite olika infallsvinklar. Att låta det svenskkyrkliga och frikyrkliga mötas i samtal om samtiden kändes spännande.

F: Det känns också som att jag och Robert har en bra dynamik. Vi närmar oss frågor på olika sätt men kommer ut lite klokare båda två ur våra samtal. Att påstå att lyssnarna också gör det, blir klokare av våra samtal alltså, känns som ett vågat anspråk. Men ingen minns en fegis.

Vad kommer podden ta upp?

R: Allt mellan himmel och jord som känns relevant och aktuellt i samhället och våra sammanhang.

F: Ja, kyrkan och världen hänger ihop. Vår uppgift är att visa hur, med utgångspunkt i dagsaktuella frågor.

Fakta: Här kan du lyssna på Ledarsticket

Något särskilt ämne som ni ser fram emot att ta upp?

R: Det finns många, men jag själv lyfter gärna kyrkans diakonala sida mer i samhällsdebatten - och jag vill vara med och inge självförtroende till en kyrklighet som inte alltid ser hur mycket den har att ge.

F: När en ledare trycks är det ganska mycket tankearbete som inte syns. I en podd är det i och för sig också så, men det finns mycket större utrymme att resonera öppet och sökande. Det ser jag fram emot.

Vem ska lyssna?

R: Den som är intresserad av samhällsdebatten och tycker att kyrkliga röster är relevanta i den.

F: Personligen hade jag själv gärna lyssnat på vår podd. Jag gillar poddar som gör det enkelt att hålla koll på samtiden utan att man själv behöver läsa på om precis allt. Jag är väl både lat och samhällsintresserad. Nu får jag ju lön bland annat för att hålla mig uppdaterad och säga saker om samhället och kyrkan. Då känns det nästan objussigt, mot alla dem som fungerar lite som jag, att inte ha en podd.

Fakta: Podden Ledarsticket

  • Premiär onsdag den 27 mars
  • Finns på Spotify, Kyrkans Tidnings sajt och Sändarens sajt.
  • I första avsnittet: Vi upp vilka Kyrkliga verk som borde in i kulturkanon, och varför Johan Cronemans krönika i Dagens Nyheter (19 mars) liknar ett 90-talsfossil, men också därför sätter fingret på just vilken betydelse kyrkan har för många idag. 

Taggar:

Media

Tannaz Edalat

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne