Ny ledare för Alpha i Sverige

Carl-Henric Jaktlund lämnar tjänsten som ledare för Alpha i Sverige. Hon tar över. Foto: Alpha Sverige

Carl-Henric Jaktlund lämnar efter nästan sju år sin tjänst som nationell ledare för Alpha Sverige för att istället leda en satsning på ett nordiskt resurscenter för Alpha.

– Drömmen och visionen att jobba tätare tillsammans som nationella Alpha-kontor har funnits i många år, jag är övertygad om att vi kommer få förstärkta förutsättningar att översätta och utveckla de material som kristenheten i Norden behöver när vi arbetar strategiskt tillsammans, säger Carl-Henric Jaktlund i ett pressmeddelande.
Det nationella ledarskapet övertas av Marie-Louise Nilsson som de senaste åren arbetat med strategiska kyrkorelationer inom Alpha Sverige.

– Det är med stor glädje och även lite bävan som jag axlar den nya rollen. Jag har älskat att coacha och inspirera kyrkor och deras ledare under de år jag arbetat i Alpha Sverige. Även om nya uppgiften även innebär en del annat så är det inom det området som jag hoppas kunna fortsätta lägga mycket tid och energi, säger hon.

Arbetet i de nya rollerna påbörjades måndagen den 16 oktober, och lördagen den 28 oktober finns både Marie-Louise Nilsson och Carl-Henric Jaktlund med och leder Alpha Sveriges nationella konferens i St Clara kyrka i Stockholm.

– Vi vill sätta fokus på vad det innebär att vara en utåtriktad kyrka i Sverige i vår tid framåt och för nästa generation. Sarah Jackson från Holy Trinity Brompton, den kyrka där Alpha grundades, kommer vara huvudtalare och vi kommer presentera en stor vision och satsning för det kommande årtiondet, säger Marie-Louise Nilsson.

Taggar:

Alpha Sverige

Jonatan Sverker

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA