Mötesserie mitt i veckan blev en hit

Mötesserie mitt i veckan verkar funka! Foto: Privat

Kan mötesserie mitt i veckan fungera i en lokal församling? Ja, tänkte Equmeniakyrkan i Tibro och startade sin egna minikonferens "För den här världens skull".

På lördag kväll avslutas veckan med dop.

- Det har känts så roligt, säger församlingsföreståndaren Jonas Lund.

Equmeniakyrkan i Tibro funderade på varför medlemmarna alltid var tvungna att ge sig av till särskilda konferenser för kunna ha chansen att gå på ett boostande möte en kväll i veckan.

Så efter att ha inlett året med 24/7 bön bestämde man sig för att testa ett gammalt beprövat sätt som kanske inte längre är så vanligt, att bjuda in till en knapp vecka av mötesserier.

Britta Hermansson är en van estradör. Foto: Privat

Ge församlingen chansen

- Tanken var att det skulle få bli en boost till församlingen och ge oss själva chansen att ha en vecka där vi kan få komma kväll efter kväll i den mån vi kan och vill, berättar Jonas Lund.

Idén förkroppsligades med konferensen "För den här världens skull" och varje kväll de senaste dagarna har olika talare avlöst varandra, bland annat Britta Hermansson, Peter Bernhardsson, David Lund och John Eidering.

Ungdomarnas önsketalare

Fredagkvällen är vigd åt Hanna Möllås som varit ett särskilt önskemål bland församlingens unga. Hon kommer också hålla i en brunch imorgon innan allt avslutas med att Jonas Lund talar på lördagens kvällsmöte, där det också kommer att bli dop.

- Det känns fantastiskt kul, säger han och berättar att trots att talarna inte getts en särskild agenda så har mötena kretsat kring ungefär samma sak - att tro på och förkroppsliga evangeliet.

John Eidering, till vardags pastor i Vårgårda här i Tibro. Foto: Privat

Kan bli fler gånger

Han öppnar för möjligheten att konferensen blir återkommande. 

- Vi har varit tydliga med att detta inet är något tvingande, men vi har haft mellan 80 och 200 personer på mötena. Många från församlinegn men också en hel del från staden eller från orter runtomkring. Sen har vi haft mellan 200-400 titatre på webben så... det funkar!

Mötena ligger nu också kvar på webben för att fler ska få ta del av konferensen i efterhand.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne