Missionskyrkan i Rimbo kastar ut kritisk medlem

Foto: Marcus Gustafsson

Missionskyrkan i Rimbo, som i vintras lämnade Equmeniakyrkan efter långdragna konflikter, kastar nu ut sin hyresgäst Maria, skriver Norrtelje tidning. I 19 år har hon bott i kyrkan, men nu säger sig nya ledningen ha andra planer för fastigheten.

Sändaren har i flera artiklar berättat om den process som lett till att Missionskyrkan i Rimbo lämnade samfundet i februari, för att bilda en fristående församling. Maria hörde till ursprungsmedlemmarna i den annars åldrade församlingen och har varit medlem i 35 år. Kyrkan var hemma både som församling och som bostad. Men sista september åker hon och sonen ut.

– Hur kan de vara så hjärtlösa? De har inte sagt ett enda ord till mig. Inte ett sms, inte ett telefonsamtal. Bara en bit papper. Hur kan de göra så mot en medmänniska, frågar sig Maria i en intervju med Norrtelje tidning.

Fick besked på posten

Beskedet om uppbrottet från det som varit hennes hem så länge, kom i form av ett rekommenderat brev mitt i sommaren.

– Det har ännu inte riktigt landat i mig. Jag är fortfarande chockad och skakad. Det är så hemskt. Jag har blivit utkastad på gatan, säger Maria i artikeln.

Enligt uppsägningen ska lägenheten renoveras och användas till församlingens ändamål. Men det tror inte Maria är den verkliga anledningen. Hon var en av de som i ett tidigt skede varnade för den linje som den nya församlingsledningen ville driva, där bland annat homosexuella skulle kunna stängas ute från medlemskap, skriver Norrtelje Tidning.

"Får använda lokalen hur vi vill"

– De vill bli av med mig eftersom de ser mig som ett hot. Jag är den sista som kan se och höra vad de gör, fortsätter hon och syftar på den nya församlingsbildningen.

Trots att Equmeniakyrkan agerade i ärendet kunde övertagandet av kyrkan inte stoppas. ”Vi har rätt att använda våra lokaler till vår verksamhet på det sätt vi anser blir bäst”, sms:ar nuvarande ordföranden Olof Persson till Norrtelje tidning.

Trots stor stress över att inte ha hittat ett nytt boende tänker Maria inte överklaga uppsägningen, även om hon enligt Hyresgästföreningen möjligen skulle ha rätten på sin sida.

– Jag orkar inte. Och det kommer inte att leda någonvart.

 

Anna Hagnell

1 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
Mats Gustafsson
Tycker det är lågt av en sådan etablerad och fin tidning som Sändaren att kopiera artiklar ur Norrtelje Tidning. Gör er ett eget reportage i stället så kanske tonen varit annorlunda. Vet ni vilken ni kämpar emot?