Lyssna på första "luckan" i digital adventskalender

Advent

Studentkören Uniting Students Choir från Lund är först ut i den digitala adventskalendern.

Öppna en lucka i adventskalendern och lyssna på sång och musik med någon av Equmeniakyrkans församlingar i Sverige och världen. För andra året i rad finns nu en digital adventskalender på kyrkans hemsida.

 

Julen och adventstiden är för många synonymt med sång och musik. Tanken med en musikalisk kalender är att den ska bli en förberedelse inför för julens budskap, berättar Lena Wohlfeil, samordnare för musik och kreativa uttryck i Equmeniakyrkan

– Kyrkan har en otrolig sångskatt och en bredd som vi gärna ville visa på när vi gjorde årets upplaga av den musikaliska adventskalendern. Under varje lucka finns ett bidra från små och stora körer och från körer och grupper i olika åldrar. Vi har också ett bidrag från vår systerkyrka i Kongo.

Stor bredd

Lena Wohlfeil och övriga engagerade i projektet har inte haft brist på idéer och förslag på vad som skulle kunna gömma sig bakom de 24 luckorna i kalendern. I Equmeniakyrkans församlingar finns en stor bredd av sång, musik, dans, drama och andra kreativa uttryck, konstaterar hon.

– Eftersom förra årets musikaliska kalender blev en succé så var det givet att den skulle få en uppföljare i år, berättar Lena Wohlfeil. Någon brist på förslag på vare sig körer eller julsånger har inte funnits.

– Både vi som håller ihop projektet och körerna och grupperna som medverkar har tyckt att det varit fantastiskt roligt att få göra en kalender i år också. Sång och musik förenar människor på olika plan och vi har dessutom världens bästa budskap att förmedla.

Arv från pandemin

– Att göra det i digital form är lite av ett arv från pandemitiden. Då lärde vi oss att använda nya vägar att nå ut med budskapet. Nu kan vi dessbättre samlas till konserter och gudstjänster, men vi hoppas att den digitala adventskalendern ändå kommer att bli lika uppskattad i år som förra året.

Om det nu är någon som frestas att tjuvkika på vad som finns under någon annan lucka än dagens datum, så går inte det.

– Det är som med chokladkalendern: Man får njuta av en åt gången, säger Lena Wohlfeil.

Taggar:

Kör och Musik

Christina Larsson

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice