Lovsången vill inte tystna på "Väckelseuniversitetet"

Asbury University där en ny väckelse sägs vara på väg. Foto: Commons

Sedan i onsdags ljuder lovsången och bönen oavbrutet på kapellet på Asbury University i Kentucky.

Det är inte första gången det rapporteras om spontana väckelser på det metodistiska lärosätet.

För nästan exakt 116 år sedan hände nästan exakt samma sak - i samma kapell. 

Zach Meerkreebs har under en tid predikat över ämnet ”Kärlek i verksamhet” på metodistiska Asbury Universitys schemalagda andaktssamlingar.

Men han kunde nog inte drömma vad som skulle hända när han klev upp för att tala över ämnet i onsdags.

Efter att han talat klart stannade ett 30-tal personer kvar i auditoriet, Hughes auditorium, som också tjänar som universitets kapell.

metodist

Zach Meerkreebs Foto: First Alliance church

Tusentals har besökt bönemötet

Sedan dess har lärare och elever fått sällskap av nyfikna kristna som velat delta i vad som beskrivs som starten på en ny väckelse i Kentucky. Allt som allt har ett tusental personer nu deltagit i vad som nu får betecknas som ett väckelsemöte.

- Jag hade gått ut, men fick sedan en stark känsla av att jag skulle gå tillbaka. Sen dess har det inte slutat. Det har varit en mix av tillbedjan, lovsång, vittnesbörd, bekännelser, tystnad, berättar studenten Alexandra Presta som också rapporterat om händelsen i skolans Asbury Collegian.

Bett sig till sömns

Enligt Christian Post hittar hon inga andra ord att förklara det som händer än för en ”full upplevelse av den Helige Ande.”

Tillbedjan har pågått natt och dag och vissa har bett sig till sömns för att vakna upp nästa dag och fortsätta vara i böneatmosfären.

Rapporter om en ny väckelsevåg på just Asbury University, borde kanske vara en lågoddsare. Universitet är känt för att ha varit startplatsen för flera väckesevågor.

Metodistuniversitet hem för flera väckelser

I februari 1908, nästan exakt 116 år sedan, startade något som verkar mer eller mindre identistkt med vad som händer just nu. En vanlig bönestund i kapellet utvecklades då till en två veckor lång och intensiv tillbedjan.

I samma månad 1970 skedde en ytterligare väckelse kopplad till universitet som fått så djupgående betydelse för det metodistiska lärosätet att dess 50-års jubileum firades för bara två år sedan.

Presta tycker dock inte att olika händelser bör ställas i jämförelse med varandra.

- Det här är den Helige Andes verk, som tömmer ut kärlek, frid och helande. Hjärtan transformeras och det borde hyllas, inte jämföras, sade hon till Christian Post.

Film från bönemötet:

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne