Här är Equmenias nye generalsekreterare

Equmenia

Marcus Lind lämnar sin tjänst i Linköping för rollen som generalsekreterare på Equmenia. Foto: Zandra Erikshed

Marcus Lind blir Equmenias  nästa generalsekreterare. En av de stora utmaningarna blir att fortsätta arbetet för att minska medlemstappet. 
– Det är hela kyrkans angelägenhet att ha ett prioriterat barn- och ungdomsarbete, säger han.

Carin Dernulf har varit Equmenias generalsekreterare i åtta år. Hon aviserade sin avgång till styrelsen förra våren och i oktober var annonsen om efterträdare ute. Efter det har rekryteringsgruppen jobbat i ett par månader. 
– Vi fick förslag på flera bra kandidater, men rekryteringsgruppen och styrelsen var eniga om att Marcus Lind var den person som vi tycker bäst stämmer in på vår kravprofil, säger Arvid Hardmo, ordförande i Equmenia och ansvarig för rekryteringsprocessen.

Föreståndare i Equmeniakyrkan Linköping

Rekryteringsgruppen, som bestått av personer med erfarenhet både från Equmeniakyrkan och Equmenia, hade flera personer  som man såg som möjliga i rollen som generalsekreterare. Men valet föll till slut enhälligt på Marcus Lind som idag är pastor och föreståndare i Equmeniakyrkan i Linköping.
– Trots att han tidigare arbetade som ungdomspastor så är han kanske inte så känd från Equmeniasammanhang. Vi tror att han med sin erfarenhet både som ungdomspastor och nu som församlingsföreståndare i Equmeniakyrkans tredje största församling, och dessutom som chef för kyrkans konferensanläggning och kafé, har den erfarenhet som behövs för att leda Equmenia.

Guds ledning i beslutet

Styrelsen var helt enig i sitt beslut.  Arvid Hardmo säger att man sökt Guds ledning i processen och att det varit något slags andäktighet i det slutliga ställningstagandet.
 När Marcus Lind uppmanades att söka tjänsten var han först tveksam men kände sig allt mer lockad av att anta utmaningen.
– Efter åtta år i Equmeniakyrkan i Linköping så tar jag med mig erfarenheten av att leda en stor församling och samarbeta med en lokal equmeniaförening. Jag har också sett hur viktigt det är att det finns en nationell organisation som långsiktigt och övergripande kan betjäna de lokala föreningarna på bästa sätt, säger han.

equmenia

Arvid Hardmo, Equmenias ordförande. Foto: Equmenia

Vill se Equmeniakyrkan och Equmenia närmare 


Marcus Lind önskar att Equmenia och Equmeniakyrkan ännu tydligare ska kunna samlas omkring det som är det gemensamma uppdraget: att visa vägen till en personlig tro. Att både kyrka och ungdomsorganisation tappar medlemmar ser han som ett bekymmer.
– Equmenia har ett väldigt bra arbete där många unga känner stolthet över att vara med. Det finns inget krav på att ha en kristen tro, men det är naturligtvis vårt mål att hjälpa unga fram till en egen tro.  Equmenia har idag spännande verksamheter som till exempel Gaming, som lockar unga som vi kanske inte skulle nå annars. 

Börjar på Equmenia i maj


Marcus Lind tillträder tjänsten som Equmenias generalsekreterare 2 maj. Tanken är att han och familjen, som består av hustrun Lisa och två barn, ska bo kvar i Linköping. Åtminstone tills vidare, tillägger han.

Fakta: Detta är Equmenia

Equmenia är Equmenia­kyrkans fristående ungdoms­organisation. 
Den bildades hösten 2007 då ungdomsförbunden i Svenska missionskyrkan, Svenska baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige gick samman. Det skedde alltså fyra år innan Equmeniakyrkan bildades.
Equmenia består av cirka 350 lokala föreningar med tillsammans runt 15 000 medlemmar. 
Förbundets devis är: ”Equmenia- Där barn och unga växer i gemenskap med varandra och Jesus”.

Equmenia

Marcus Lind

Christina Larsson

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne