Hallå där … André Jakobsson

Hemavan

Foto: Equmenia

… mötesgeneralen för Hemavanmötet 2023

Vad är Hemavanmötet?

– En konferens där man får möta Gud, människor och Guds storslagna natur i en otroligt fin fjällmiljö! Ledorden är Bibeln, Mötet och Fjället.

När äger det rum?

– Den 2 till 6 augusti, börjar med kvällsmöte. Kördag med Samuel Ljungbladh dagtid den 2 augusti.

Vad väntar där?

– Möten, vandringar och program för alla. Huvudtanken är morgonmöte, dag utomhus, kvällsmöte. Mötena hålls i ett stort tält på en central parkering nedanför Fjällstationen. 2019 rymde tältet 350 och blev fullt. I år har vi plats för 600! Barn- och nattmöten hålls på Fjällstationen.

Vem är det till för?

– Det kom till som en tanke dels lokalt utifrån drömmen om att Fjällstationen ska vara en missionsstation: att få berika bygden. Den andra tanken var att samla regionens utspridda församlingar för att förstärka vi-känslan. Det första året såg vi att Hemavanmötet blev tydligt ekumeniskt och i år märker vi att det upplevs som en gemensam mötesplats för hela Equmeniakyrkan. Väldigt roligt!

– Vi har program för alla åldrar. Det blir tydliga satsningar på tonår och barn-och-familj, variation på fjällaktiviteterna samt bibelstudier och intressanta utflykter som alternativ till att gå på fjället.

Vad kostar det?

– Det är inga deltagaravgifter alls. För kördagen tar vi en liten anmälningsavgift, i övrigt är det bara att komma och ta del av utbudet. Kostnaden blir alltså kost och logi – och valfria kollekter som stöd till våra kostnader.

Boende och mat?

– Kost och logi ordnar man själva. Hemavan är en turistort där det finns gott om sådana möjligheter. Fjällstationen kan vara fullbokad men kan tipsa om ­andra alternativ.

Varför ska man komma?

– Miljön är unik och bidrar verkligen till uppbyggelse. Det finns ingen motsvarande fjällkonferens.

Var finns mer information?

– På Equmeniakyrkans hemsida; sök på ”Hemavanmötet 2023”; se affischer ute i församlingarna; ring till Region Nord.

Dina egna topp tre med ­Hemavanmötet?

– Ett, att möta människor: det är en fantastisk mötesplats. Två, miljön: det är underbart att få vistas i fjällen. Tre, den praktiska ekumeniken: att det är en mötesplats för många församlingar och samfund.

Vad mer vill du hälsa?

– Välkomna till Hemavan! Vi kommer att få fantastiska dagar med underbar miljö och varma, inbjudande möten. Ett gott betyg är att Tomas Sjödin, Britta Hermansson och Samuel Ljungbladh som var med och satte tonen tidigare år sa ja utan minsta tvekan till att komma tillbaka.

 

Irene Strålberg

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne