Det sa klick på sajten för kristen dejting

Mattias Åström och Josefin Arnelind förlovade sig två månader efter sitt första möte. Foto: Fotograf Maria Hansson

När man hittar rätt kan det gå fort – det vet Josefin Arnelind och Mattias Åström som träffades via sajten kristendate.se. Två månader efter första mötet var de förlovade.

Josefin Arnelind, 38, i Örebro hade knappt dejtat på nätet tidigare. Men längtan efter att träffa den rätta, som också delade hennes tro och kristna värderingar, gjorde att hon till slut valde att skapa en profil på den kristna dejtingsajten kristendate.

– Jag var väldigt skeptisk till att dejta online. Men jag ville träffa en kristen partner och tänkte att jag kunde testa i alla fall, även fast jag inte hade speciellt höga förväntningar, säger Josefin.

Det var en annorlunda upp­levelse och hon var nära att ge upp flera gånger.

– Jag tänkte ”vad är det här?” och ”hur uttrycker folk sig?”. Jag gick ur och så gick jag med igen. Det var lite fram och tillbaka

En man stack ut

Det dröjde dock inte så länge förrän hon fick ett meddelande från en man som stack ut. Det var Mattias Åström, 41-årig småbarnspappa boende i Borlänge, som fångade Josefins intresse.

– Det var inte vad han skrev utan hur, Mattias var artig, formell och trevlig. Vi skrev till varandra hela tiden och det blev många timmar i telefon varje dag. Vi pratade till ett-två på natten, om allt möjligt.

Mattias beskriver hur naturligt allt kändes med Josefin.

– Jag blev väldigt nyfiken på henne, konversationen kom i gång fort, det var aldrig tungrott. Allt kändes väldigt naturligt enda från början, säger Mattias.

Delar värderingar och den kristna tron

Det visade sig ha många ­gemensamma nämnare. Mattias är lärare och Josefin förskole­pedagog som nu pluggar till ­specialpedagog. De gillar båda historia och musik. Och så delar de värderingar och den kristna tron.

Efter att ha pratat i en vecka åkte Mattias från hemmet i Borlänge för att hälsa på Josefin i Örebro.

– Vi hade redan då bra koll på varandra och kände att vi klickade. Så vi ville prova hur det kändes att ses i verkligheten, säger han.

Och det första mötet var något utöver det vanliga.

– Jag har en glasdörr i min trappuppgång, när jag såg honom stå där utanför och le så kände jag hur jag blev varm och glad. Jag fick bekräftelse på det jag hade känt när jag pratade med honom, den känslan förstärktes verkligen när vi såg varandra, säger Josefin.

Regelbunda träffar

Relationen fortsatte att blomstra i snabb takt, med kontakt varje dag och regelbundna träffar. Josefin som pluggar på distans har kunnat tillbringa mycket tid hos Mattias och testa vardagslivet tillsammans.

Efter att ha dejtat i två månader kom den stora frågan. Den 27 januari friade Mattias till Josefine – som sa ja.

– Vi har något magiskt, vi vill bara rå om varandra. Det är verkligen Guds välsignelse, säger Mattias.

Skönt att få dela tron med varandra

Både han och Josefin är med i pingstkyrkan. En annan sak de har gemensamt är att de tidigare haft förhållanden med personer som inte är kristna. De beskriver båda hur skönt det känns att nu få dela tron med varandra.

– Att få gå i kyrkan tillsammans och att be tillsammans är något jag längtat efter. Sedan att få dela värderingar om barnuppfostran och annat, att helt enkelt få möta livet tillsammans från det kristna perspektivet, det känns jättebra, säger Josefin.

– Det är obeskrivligt, jag behöver inte skämmas för de bitarna. Jag tror absolut att man kan få ett sekulärt äktenskap att fungera, men för mig känns detta verkligen som ett vinnande koncept, säger Mattias.

Skulle ni rekommendera att söka kärleken via en kristen ­dejtingsajt?

– Ja, varför inte? Det är värt ett försök, det gick ju bra för oss. Det är dock bra att tänka på att det precis som på andra sajter finns oseriösa personer och nättroll, säger Mattias.

"Man får vara lite vaksam"

– Speciellt som tjej kommer du få konstiga förslag. Vissa kan inte yttra sig på ett bra sätt, vissa kan inte hantera att få eller ge avslag. Man får vara lite vaksam, säger Josefin.

– Ett bra tips är att göra en ordentlig profil där du beskriver vem du är och vad du söker. Då kommer du framstå som mer seriös och då är nog chansen större att du lyckas, säger Mattias.

Nu planerar paret för fullt för framtiden. Planen är att Josefin flyttar upp till Mattias i Borlänge. Och så blir det bröllop framöver.

– Vi ser fram emot ett liv ihop och att se vad Gud vill göra med oss, vad vår plats i församlingen blir, säger Mattias.

Louise Frilund

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice