Femåring kämpar för livet efter attack på katolsk skola

Polis vid Parnell square, platsen för dådet. Foto: TT

IRLAND. En femårig flicka svävar fortsatt mellan liv och död dagar efter knivattacken på en katolsk skola i Dublin. Attacken utlöste också värsta upploppet i staden på årtionden.

En 50-årig man, ursprungligen från Algeriet, misstänks ha knivhuggit en vuxen personal och tre elever vid en katolsk skola i Dublin. Dådet var i torsdags, skriver tidningen The Irish independent.

Knivattacken fick stort internationellt genomslag då det ledde till massiva protester i Dublin mot invandringspolitiken och övergick till ett upplop där bilar och bussar brändes, offentliga miljöer attackerades och affärer slogs sönder och länsades i centrala delar av staden.

 

 

 

Bilar, bussar och tågvagnar slogs sönder. Foto: TT

Upplopp efter attacken

Detta utreds separat och ett knappt 50-tal personer har identifierats av övervakningskameror, uppger tidningen.

Varför den 50-åriga mannen som fick irländskt medborgarskap för något år sedan, utförde attacken är i nuläget inte känt. Han ska själv också befinna sig på sjukhus för tillfället, där han behandlas för allvarliga huvudskador.

Svåra huvudskador

Enligt Irish Independent säger källor att hans tillstånd gör det mycket osannolikt att han kommer att vara medicinskt lämplig att förhöras i det närmaste.

Irländska polisen Gárdai sägs inte utreda attacken som ett terrorattentat, utan som en isolerad händelse. Mannen ska dagarna innan dådet ha agerat väldigt upprörd och arg. Men att anledningen inte ska kunna kopplas till skolan eller de utsatta personerna, och kopplingen däremellan undersöks nu grundligt.

"Av en anledning bara känd för honom själv, verkar denna individ ha riktat sig mot barn och deras vårdare i en tvist som inte har något att göra med dem," sade en källa.

 

Efterspelet av attacken är massivt. Foto: TT

Två barn har lämnat sjukhuset

Två av barnen, fem och sex år gamla, som attackerades  har nu fått lämna sjukhuset medan en femårig flicka fortfarande svävar mellan liv och död. Så är också fallet för den personal som attackerades.

Irish independent har intervjuat den matleveransförare bsom såg händelsen och agerade instinktivt genom att hoppa av sin motorcykel och utdela ett kraftigt slag med sin hjälm mot förövarens huvud. 

"Jag hade inte tid att vara rädd. Jag har själv två barn och jag hade inte tid att vara rädd, jag agerade bara," sa Caio Benico till II.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.