En man död efter kyrkattack

Polisen undersöker den plats där kyrkvaktmästaren dödades. Den mördade mannen tjänstgjorde i en katolsk kyrka i staden Algeciras. Foto: Nono Rico.

Två spanska kyrkor utsattes under onsdagen för attacker. En man dödade en kyrkvaktmästare och skadade en präst svårt.

Det var i den spanska staden Algeciras, som ligger i den södra delen av landet, som en man gick in i kyrkan San Isidro. Där gick han till attack med en machete mot den katolska präst som precis firat mässan. Prästen överlevde attacken, men blev enligt spanska myndigheter svårt skadad.

Därefter gick mannen in i en närliggande kyrka, Nuestra Senora de La Palma, som han vandaliserade. Därefter attackerade han en kyrkvaktmästare, som försökte fly men inte lyckades undkomma. Kyrkvaktmästaren avled av skadorna.

Enligt församlingsprästen kan knivmannen ha trott att kyrkvaktmästaren var en präst.

 Det är möjligt att han var ute efter mig men så fann han honom istället, sa prästen Juan Jose Marina efter dådet, enligt Reuters.

Den misstänkte förövaren har gripits av polis, som inte offentliggjort någon identitet. Enligt lokala medier är den gripne en marockansk man i 25-årsåldern.

Den spanske premiärministern Pedro Sanchez har fördömt attacken. Francisco Garcia, som står i ledningen för den spanska biskopskonferensen, har skrivit på Twitter att han mottog nyheterna med stor sorg

 Detta är en tid av lidande, vi är förenade i lidande med offrens familjer och stiftet i Cadiz.

Taggar:

Terrorism

Jonatan Sverker

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne

Söndagsservice