Ordförande Olof Persson: Det stämmer inte alls att vi ljuger om saken

Olof Persson, ordföranden i Rimbo missionskyrka. Foto: Marcus Gustafsson

Att Maria sägs upp från sin lägenhet i Rimbo missionskyrka har med nya visioner att göra, svarar den nya församlingsbildningens ordförande Olof Persson i mejl och sms till Sändaren.

– Vi i församlingens ledning har ansvar att skapa förutsättningarna till att visionerna kan bli av, och då har rum och lokaler en central roll.

Lägenheten ska användas för olika ändamål

Lägenheten ska, efter omfattande renovering, kunna användas till en kombination av olika ändamål, bland annat övernattning för gästande predikanter och en avskild samlingslokal för ungdomsverksamheten, förklarar Olof Persson.

– Maria har inte blivit uppsagd från lägenheten för sitt ställningstagande i sakfrågan (frågan om vem som har rätt att få vara medlem i församlingen, reds anm), vi har naturligtvis sedan flera år känt till detta så det stämmer inte alls att vi ljuger om den saken, hävdar Olof

– Det vi däremot förmedlade i vår insändare (Norrtelje Tidning den 4 september, reds anm) var att vi inte kände till att det var just Maria som i vintras larmade media.

Att förlora hyresintäkt för lägenheten bekymrar inte församlingen:

– Givandet har ökat i församlingen på senare tid. Vi är inte oroliga för den biten. Församlingen har välsignats med flera medlemmar som har tydliga visioner.

Beklagar att debatten förts i media

Olof beklagar att delar av debatten kring kyrkan har förts i media, i stället på ett styrelsemöte som Maria ska ha inbjudits till.

– I Marias replik (Norrtelje Tidning den 5 september, reds anm) till vår insändare, målar hon upp en mörk och riktigt utpekande bild av mig som får stå för henne. Jag vill inte kommentera den mer än att den i mina ögon är rejält orättvis och missvisande.

Församlingsstyrelsen uttrycker i mejlet, genom Olof, att de hoppas att Maria ska trivas både i sitt nya hem och i församlingen:

”Maria och flera med henne har genom åren ofta inte delat visionerna eller teologin med flera av oss andra i församlingen. När sådana situationer varit påtagliga och inneburit starka känslor, har det för mig /…/ varit väldigt viktigt att ändå relatera till de ”andra” som syskon i vår gemensamma och dyrbara tro på Jesus. Flera gånger har Maria fått höra att vi ”älskar henne”. Detta har aldrig sagts för att bagatellisera en tuff diskussion. /…/. Orden /…/ har uttryckts som ett ”statement” att vi kristna älskar varandra även när vi inte håller med varandra.”

Anna Hagnell

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne