Alphas mål - att ha kurser i alla Sveriges kommuner

Alphas ordförande i Sverige, Edvard Wiberg vill se Alpha ännu mer spritt. Foto: Josef Maxson

Hur ska hela Sverige nås av evangeliet?

Under Alpha Sveriges nationella konferens i Stockholm sökte kristna tillsammans vägar för framtidens mission.

S:t Clarakyrkan i centrala Stockholm var fullsatt under Alpha Sveriges nationella konferens, som hölls i helgen. Kristna från en mängd olika samfund samlades för att be, lovsjunga och lyssna till undervisning om mission och evangelisation.

- När vi sätter fokus på mission så hittar vi enheten som kyrkor. Och vi behöver enas för att nå vårt land med evangeliet, säger Marie-Louise Nilsson, som är nationell ledare för Alpha Sverige.

Hon tycker det är viktigt att kristna från olika sammanhang möts runt mission.

- Jesus säger att när vi blir ett så kommer världen att tro. Vi delar också erfarenheter. Över hela landet kan vi se att det finns församlingar som växer i alla samfund, och det finns gemensamma kännetecken för dessa växande församlingar, säger hon.

 

Marie-Louise Nilsson är Alpha Sveriges nya nationella ledare. Foto: Josef Maxson

Så kan vi vara utåtriktade

Konferensen handlade om hur en församling kan vara utåtriktad och välkomnande. Gästtalaren Sarah Jackson arbetar med församlingsplantering och förnyelse genom Church Revitalisation Trust i England. Hon gav råd kring hur man skapar en öppen kultur i en kyrka.

- Om vi ska vara en utåtriktad kyrka, vilka konsekvenser får det för mig som medlem? Vad kan jag göra? säger Marie-Louise Nilsson.

Konferensen innehåll också andra delar. Marie-Louise Nilsson delade lärdomar kring hur man inte ska göra när man arrangerar en Alphakurs.

- Vad gör vi när Alpha inte funkar? Det finns lärdomar från hela världen, säger hon.

Alpha för alla var budskapet. Foto: Josef Maxson

Alpha  till hela landet

Alpha Sverige har ambitiösa mål för framtiden. Inför påskdagen år 2033 så vill man kunna erbjuda Alphakurser i Sveriges alla kommuner.

- Då är det 2000 år sedan Jesus uppstod, men det kommer bara de troende att fira. Vi vill att det ska bli fler som firar det, och därför behöver flera nås av evangeliet. Men det är inte något vi kan göra ensamma, det måste vi göra tillsammans. Men vi vill att alla i Sverige år 2033 ska ha fått en inbjudan till en Alphakurs.

Jonatan Sverker

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne