25 000 kronor till driven secondhand-entreprenör

Frida Hagström blev ensam stipendiat. Foto: Privat/Bildmontage

Frida Hagström från Sävsjö Har Tilldelats Oh, Brilliant-Stipendium för unga på 25 000 Kronor för Hållbar Barnartikel-Second Hand.

Kristna organisationen Oh, Brilliant, har för tredje gången delat ut sitt årliga stipendium. Vanligtvis fördelas 25 000 kr mellan upp till tre mottagare, men detta år har Frida Hagström från Sävsjö ensam tagit hem hela summan. Trots konkurrens från 35 andra sökande, utmärkte sig Fridas ansökan och projekt.

Möjliggör renovering

Summan innebär att hon kommer kunna att renovera en lokal i centrala Sävsjö under vintern, för att sedan under våren 2024 öppna en second hand-butik för barnartiklar. Fridas vision är att butiken ska fungera som en plattform för hållbara konsumtionsval och som en mötesplats för föräldrar. Hon strävar också efter att butiken ska vara en plats där hon kan dela med sig av sin tro, förklarar hon i ett pressmeddelande.

Ur motiveringen från Oh, Brilliant framgår det att Fridas ansökan var särskilt övertygande, med en välformulerad beskrivning av hennes affärsidé och dess syften. Stipendiet syftar till att stödja hållbara initiativ och möjliggöra för unga att förverkliga sina drömmar.

Ansökte i sista sekunden

Det var på sista dagen för ansökning som Frida fick tips om stipendiet, vilket visade sig vara avgörande då det var hennes sista chans att ansöka innan hon fyller 30 år i december. För Frida innebär stipendiet en möjlighet att våga satsa på sin dröm.

Frida uttrycker stor tacksamhet och hederskänsla över att ha blivit utsedd till årets stipendiat, något hon ser som ett svar på sina böner och en bekräftelse på att hon är på rätt väg.

Hanna Nilsson, styrelseledamot i Oh, Brilliant och tidigare stipendiat, lyfter fram glädjen i att få stödja unga människor och deras drömmar genom dessa stipendier. Hon betonar vikten av att uppmuntra och tro på unga entreprenörer.

Får stipendiet 25 november

Stipendieutdelningen äger rum den 25 november i Jönköping, där styrelsen för Oh, Brilliant och tidigare stipendiatmottagare kommer att delta i en dag fylld med gemenskap, workshops, bön och god mat. Evenemanget kommer att hållas på Gro36, en modern och kreativ coworking-plats, där Oh, Brilliant också planerar att arrangera sitt första nationella event, Brilliant Experience, i januari.

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

 

Till minne