Sändaren plockar russinen ur julens musiksläpp

hörlurar

Foto: GETTY

I den oändliga ocean och flodvåg av ny julmusik som släppts under hösten, har Sändarens musikskribent Mattias Backlund lyssnat, sållat, vänt och vridit – bara för att hjälpa dig att hitta russinen ur årets musikaliska julkaka.

Jeanette Alfredsson & Lewi Bergrud

Stilla natt (Himmelska frid)

Svenska Jeanette tar hjälp av norska sångaren Lewi och översätter We The Kingdoms julsång. Slutprodukten blir en innerlig och juligt klädd lovsång, som kommer bli en ny favorit i mångas spellistor inför julhögtiden!

 

Matt Maher

Go tell it (Gloria)

Att Matt Maher och julen är goda vänner vet vi redan sedan hans fantastiska julskiva häromåret. Nu väcks drömmarna om mer sådant till liv med denna nya julpärla, där klassisk julsång möter nyskrivet på ett briljant sätt.

 

This Is Jesus & Jordan Smith

Joy to the world

Det nya musikaliska projektet This Is Jesus finns för att peka på Jesus – och det gör de genom att här skapa en ny modern version av en redan sedan länge älskad julsång, stöpt i en radiopoppig knäckform.

 

Mat Kearney

Christmas Miracle

Likt alla julfilmer som skapats, så bjussar Mat med det krångliga efternamet Kearney på ett julmirakel när han släpper en egenskriven lussebulle.

 

Martina Möllås

Inatt föds ett hopp

Alltid duktiga Martina bjuder på en ny svensk marsipangodis, där blicken är fäst på krubban där världens frälsare föddes.

 

Michael Jeff Johnson

Barnet som föddes

Avskalat och lättsamt, men med djup och skärpa, levererar den svenska favoriten Michael Jeff Johnson en alldeles ljuvlig liten godbit – som gjord för att ackompanjera sillinläggandet och julbaket.

 

Elevation Worship

Echo the angels

Den som vill påminna sig själv om att det inte är en skäggig man från Nordpolen som är kärnan till varför vi firar jul – läs vidare! Elevation Worship gör det de kan bäst, lovsång, fast här i juliga kläder.

 

Alive City & Tryhard Society

Santa’s Back

Även ungdomarna behöver väl en nyskriven julsång – och det bidrar det här amerikanska gänget. Trallvänligt och lika klistrigt som mormors överkokta julgröt!

 

Tomme Profitt

The birth of a king: live

Ursäkta de många superlativen, men det är faktiskt ett måste här! För när superproducenten Tomme Profitts superbra julskiva från häromåret får superstarkt nytt liv, när han tar hjälp av superartister för att bjuda på allt från scenen av ett konserthus, ja då går det inte att göra annat än att skriva supermånga lativ för att understryka dess storhet.

 

Tasha Layton

This is christmas (live)

Det går inte annat än att bjuda på ett nyårsvrål lite i förtid när Tasha Layton klär på sig swingmusikens vackraste klänning och släpper loss jullåtar utan dess like! En perfekt röst, perfekt sväng och perfekta låtar!

 

Sarah Dawn Finer & Samuel Ljungblahd

Soul of christmas

Att det skulle bli bra när två starka röster möts på det här sättet, ja det var väl ungefär lika säkert som att Kalle Anka alltid dyker upp vid 15-snåret på julafton. De har modet att bjuda på nyskrivet, och talangen att lyckas med det!

 

For King & Country & Gabby Barrett

Go tell it on the mountain ­(Rewrapped)

De australiensika bröderna tar hjälp av en countrystjärna när de slår in sin julsuccé i helt nytt inslagspapper inför julen 2023. När du öppnar ­paketet får du en både snyggt producerad och mäktig julsång!

 

Jon Reddick & Terrian

Hark! The herald angels sing

Visst är det samma jullåt som alltid. Men Jon Reddick och Terrian har vågat krydda på lite extra med kanelen i gröten och vispat upp den i tempo några snäpp. Och vips – en helt ny smarrig julhistoria är född!

 

Carola

Helga natt

Så – nu kan det bli jul! För det blir väl aldrig riktigt jul innan Carola tagit minst ett par eller tolv toner i julenatten. I år ger hon oss en nyskriven låt att fylla på julens skattkista med!

 

Yung Kriss & Stevie Rizo

Christmas morning

För den som vill lägga de sötsliskia julhitsen åt sidan har
två r’n’b-sångare skapat den
här julens souligaste underverk. Det är bara en vit jul som fattas på julaftonens morgon för att fullända den här sköna vinter­låten!

 

 

In Paradise

Christmas time with you

Den här extraordinära julpopraketen sprakar på nytt när hitmakarna drar ner tempot för att ackompanjera lätt fallande snö utanför fönstret. Men det här är ingen lätt sak i övrigt – utan en riktigt stark jullåt som får nytt liv 2023!

 

Blandade artister

Journey to Bethlehem: soundtrack

När julen 2023 föräras med en kristen julfilm, med fokus på Jesu födelse, så har skaparna den goda smaken att bjuda på helt nyskriven material. Svenska Peer Åström och Adam Anders har gjort guld som glimrar, både på bioduken och i högtalarna!

 

Sarah Reeves

Christmas feels different this year

Sarah verkar tycka att den här julen känns annorlunda. Men vi tycker den känns precis som alla andra där bjällerklang och överfulla julbord får sällskap av Nashvilleartistens sockersöta röst.

 

Maria Segerholm

Gloria (Ett barn är fött idag)

Russin på eller russin av? Jönköpingsartisten gör det lätt för oss: när hon släpper en ny jullåt behöver vi inte välja mellan svenska och engelska. Hon ger oss två versioner av samma, fina låt. Uppskattat!

 

Phil Wickham

Manger throne

Phil Wickham ser även den här julen till att vi inte glömmer bort att Jesus faktiskt är anledningen till att vi firar jul överhuvudtaget. Och han gör det så klart på sitt alldeles egna, patenterade golvande sätt.

 

Blessing Offor

Little drummer boy

Åh, vad vi alla är glada att nigerianska amerikanen Blessing välsignar oss med att få höra hans souliga och sammetslena röst den här julen. Och det blir precis så bra som vi hoppats på i våra snödrypande juldrömmar.

Taggar:

Jul

Mattias Backlund

0 Kommentarer

LÄGG TILL NY KOMMENTAR

Grundläggande

  • Allowed HTML tags: <em> <strong> <ul type> <ol start type> <li> <p> <br> <a href hreflang>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Missing filter. All text is removed

kommentarer

  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Allowed HTML tags: <br> <p> <strong> <em> <a href> <ul> <li> <ol> <blockquote> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid>
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Filtered HTML

  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA

 

Till minne